Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”

Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”
Chec cu fistic și glazură, rețeta maicii Ecaterina. „Este o rețetă foarte simplă. Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă.”

Maica Ecaterina a dezvăluit rețeta checului cu fistic.

Maica Ecaterina a dezvăluit, pentru Trinitas, care sunt ingredientele pentru realizarea unui chec delicios, desertul perfect și ușor de realizat pentru iubitorii de dulce.

Care sunt ingredientele pentru checul cu fistic

Citește și: Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Chec cu fistic
Chec cu fistic[Sursa foto: Captură Video]

Citește și: Chec cu nucă și cacao, rețeta maicilor de la Mănăstirea Tisa Silvestri. „Acesta este secretul!”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Ingrediente:

  • 150 g unt la temperature camerei
  • 200 g zahăr
  • 3 ouă la temperature camerei
  • Coaja de la 2 lămăi
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 240 grame făină tip 000
  • 1 lingutiță praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 120 grame fistic prăjit (tocat mai mare)
  • Zeama de la o lămâie

Pentru glazură

  • 100 grame zahăr pudră
  • Zeama de la jumătate de lămâie
  • 50 grame fistic (tocat mai mare)
  • Coajă de lămâie

Cum prepară maica Ecaterina checul cu fistic

Citește și: Șoc în „Casa iubirii”! Daniel aruncă bomba despre Julia și lasă pe toată lumea mască! „Dacă nu era atât de fiartă, nu dădea mesaje și în afara emisiunii!”. Aflați ce va păți concurenta în ediția de duminică, 15 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Adevărul despre moartea lui Mircea Diaconu! Știrea momentului- stirilekanald.ro

Maica Ecaterina a povestit, pas cu pas, cum incorporează ingredientele între ele pentru a face aluatul checului, iar ingredientul de bază care va sta la baza acestui preparat este fisticul, care nu va fi măcinat în totalitate, ci vor fi adăugate bucăți mari în compoziție, pentru a fi simțit în momentul în care este mâncat. „Pregătesc un chec cu fistic. Avem unt pe care îl omogenizăm cu zahărul, 200 grame, apoi adăugăm în ploaie ouăle.

Este o rețetă foarte simplă. Continuăm cu ouăle până ajungem la ultimul. După ce omogenizăm untul cu zahărul și cu ouăle, adăugăm coaja de la 2 lămâi. Este indicat să folosim lămâi bio, iar dacă nu avem și avem doar lămâi normale, se țin cel puțin un sfert de oră în bicarbonat, apoi coaja se spală bine și pot fi folosite. Amestecăm 240 grame de făină cu praful de copt.
Și adăuăm lingură cu lingură în compoziția noastră. Alternăm cu laptele și făina peste ouăle amestecate. De aceea am pus lămâia înainte de făină, pentru că se omogenizează mai bine. Aici n-am pus sare pentru că fisticul e un pic sărat și substituie acea cantitate de sare pe care trebuie să o adăugăm. Dacă fisticul era crud, da, adăugam sare, dar fisticul este prăjit. Vom adăuga bicarbonatul stins cu zeama de la jumătate de lămâie, îl vom incorpora în aluat cu grijă, apoi incorporăm în aluat fisticul.
Nu trebuie să fie măcinat, trebuie să se simtă. Aluatul este omogen, l-am amestecat de jos în sus, deoarece devine mai aerat. Acum îl vom împărți în tăvi, cât de cât să fie egal. Nivelăm puțin aluatul să fie cât de cât drept, apoi îl punem la cuptor. Stă aproximativ-40-50 de minute, la 180 de grade, depinde cât e de gros și de cuptor. Alte cuptoare necesită și chiar o oră.
Se scoate din tavă.”,
a povestit maica Ecaterina.

Cum se realizează glazura pentru checul de fistic

Glazura este una foarte ușor de realizat, doar de zeamă de lămâie care se amestecă cu zahărul pudră până se formează o pastă, apoi se pune peste checul cald. Deasupra se mai adaugă și câteva bucăți de fistic mari, pentru a ieși crocant. „Această glazură se prepară din zahăr pudră și zeamă de lămâie, incorporăm până se obține o pastă, apoi o vom pune deasupra pe chec. După adăugăm și coajă de lămâie și punem pasta deasupra pe chec. Se poate pune și pe checul cald. Adăugăm și fistic deasupra.”, a mai spus maica Ecaterina.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Care este ingredientul care ajută ca salata de icre să nu se taie. Rețeta de icre de la mănăstirea Saon. „La frigider rezistă câteva zile, chiar și o săptămână.”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

Anghel Damian șochează: Secretul ascuns care îl macină zilnic! Soțul lui Theo Rose susține că are un sindrom care îl bântuie

Unde locuiește Fuego și ce spun vecinii despre el: "Dacă te întâlnești cu el, vorbește cu toată lumea”

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Virginia de la „Casa Iubirii”, alături de un hairstylist celebru! În ce ipostază au fost surprinși cei doi

VIDEO Părinții lui Armando, tânărul șofer care a pierit în cumplitul accident de la Ploiești, se întorc în țară după tragedie: „Mama lui nu ştie că a murit”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies