Certificatul Covid va fi obligatoriu din 6 august în Italia și va fi folosit chiar și la restaurant


Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia începând cu 6 august.


In articol:

Începând cu 6 august, Italia va institui un certificat de sănătate care va fi necesar întrării în spații închise precum restaurantele și cluburile. De asemenea, permisul de sănătate va fi obligatoriu și pentru a intra în sălil de sport, piscine sau săli de cinematografie. Permisul de sănătate sau „permisul verde” se poate obține atât de persoanele care vor face prima doză de vaccin, cât și celor care s-au vindecat de Covid și celor care prezintă un test cu rezultat negativ făcut în ultimele 48 de ore. 

Citeste si: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat lista statelor considerate cu risc epidemiologic crescut

Ce spune premierul despre „permisul verde”?

''Permisul de sănătate este un instrument care le permite italienilor să-şi continue activităţile cu garanţia de a nu se regăsi printre persoanele contagioase'', a declarat premierul în timpul unei conferinţe de presă la Palazzo Chigi. 

Certificat Covid
Certificat Covid obligatoriu[Sursa foto: PixaBay]

Pe lângă cluburi și restaurante, acest permis de sănătate va fi necesar pentru accesul la piscine, săli de sport, cinematografe și teatre, muzee dar și săli de jocuri. De asemenea, „permisul verde” va fi cerut obligatoriu și la evenimente sportive, concerte, târguri și congrese, spectacole, evenimente la care ar exista un număr mare de participanți și care ar spori inevitabil riscul ridicat de infecție cu Covid-19.

Cluburile de noapte rămân în continuare închise până la noi măsuri care se pot lua, însă acest sector public va avea parte de ajutor public.

Citeste si: Carantină prelungită pentru locuitorii din Sydney din cauza variantei Delta

Varianta Delta a virusului Covid va face ca numărul cazurilor să crească în Italia. În aceste condiții, ori se va încerca limitarea infectărilor și se va permite intrarea în locuri aglomerate doar celor care sunt imunizați sau au test Covid negativ, ori se va închide totul cum s-a întâmplat în 2020, la debutul pandemiei. 

Pentru a nu face diferențe între tinerii care s-au vaccinat și cei care și-ar fi dorit să o facă, dar nu au fost îndeajuns de multe seruri, statul le-ar putea efectua teste Covid gratuite.


Abonează-te pe

Citește și:

CALCULEAZĂ: Numarul destinului. Cifra destinului in numerologie

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

RALUKA: Cine este celebra artistă. Biografie: nume real, data naşterii, cine este iubitul ei, carieră

DESCOPERĂ: Forma de migdală pentru unghii. Cum se obține, cum se întreține și ce modele de manichiură ți se potrivesc

CITEȘTE: 4 modele de tunsori pentru fața rotundă. Ce ți se potrivește și ce nu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

CITEȘTE: Horoscop rune 18 - 24 octombrie 2021. O zodie poate primi o cerere în căsătorie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri