Cel mai scump palat rezidential din lume: Cum arata locuinta cu 1.000 de camere a lui Recep Tayyip Erdogan, de 4 ori mai mare decât Palatul Versailles!


Palatul Alb al lui Recep Tayyip Erdogan este cel mai scump palat rezidential din lume, avand un cost de constructie de peste 490 de milioane de euro si 1.000 de camere, motiv pentru care noul presedinte al Turciei a fost acuzat de popor ca se poarta ca un "sultan".

 

Construit intr-un teritoriu impadurit protejat de lege din Ankara, Palatul Alb este de patru ori mai mare decat Versailles, permitandu-i lui Erdogan sa il intreaca in grandoare pe Louis al XIV-lea, "regele soarelui" al Frantei, scrie Business Insider, care prezinta un tur video al palatului, scrie MEDIAFAX.
In interior, un coridor maiestuos duce la o scara impresionanta, iar stilul arhitectonic pare sa fie o combinatie de traditii otomane si seljuk cu cel al unei statii feroviare moderne din China.
Toaletele au tapet din matase, iar intreaga cladire este inconjurata de un parc impadurit. Sute de copaci au fost doborati pentru a face loc noii locuinte a presedintelui, care a construit, pentru precautie, un buncar subteran.
Costul total al complexului se ridica la 490,7 milioane de euro, potrivit ministrului turc de finante, Mehmet Simsek, suma dubla fata de estimarile initiale.
"Asa numitul sultan a construit asta pentru el intr-o tara in care trei milioane de oameni sunt fara loc de munca", a spus Kemal Kilicdaroglu, liderul partidului din opozitie si unul dintre criticii lui Erdogan.
Spre deosebire de presedintii anteriori, Erdogan conduce frecvent intalnirile guvernului. A cheltuit si aproape 147 milioane de euro pentru un nou avion prezidential, conceput si dotat de Airbus dupa propriile specificatii.
"Nimeni nu poate impiedica finalizarea acestei cladiri. Daca sunt destuld de puternici, sa vina si sa-l dea jos", a spus presedintele Erdogan la adresa criticilor sai.

Construit intr-un teritoriu impadurit protejat de lege din Ankara, Palatul Alb este de patru ori mai mare decat Versailles, permitandu-i lui Erdogan sa il intreaca in grandoare pe Louis al XIV-lea, "regele soarelui" al Frantei, scrie Business Insider, care prezinta un tur video al palatului, scrie MEDIAFAX.In interior, un coridor maiestuos duce la
o scara impresionanta, iar stilul arhitectonic pare sa fie o combinatie de traditii otomane si seljuk cu cel al unei statii feroviare moderne din China.

Toaletele au tapet din matase, iar intreaga cladire este inconjurata de un parc impadurit. Sute de copaci au fost doborati pentru a face loc noii locuinte a presedintelui, care a construit, pentru precautie, un buncar subteran.Costul total al complexului se ridica la 490,7 milioane de euro, potrivit ministrului turc de finante, Mehmet Simsek, suma dubla fata de estimarile initiale.

"Asa numitul sultan a construit asta pentru el intr-o tara in care trei milioane de oameni sunt fara loc de munca", a spus Kemal Kilicdaroglu, liderul partidului din opozitie si unul dintre criticii lui Erdogan.Spre deosebire de presedintii anteriori, Erdogan conduce frecvent intalnirile guvernului. A cheltuit si aproape 147 milioane de euro pentru un nou avion prezidential, conceput si dotat de Airbus dupa propriile specificatii.

"Nimeni nu poate impiedica finalizarea acestei cladiri. Daca sunt destuld de puternici, sa vina si sa-l dea jos", a spus presedintele Erdogan la adresa criticilor sai.


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cu ce merge friptura de vită

Dezvăluiri BOMBĂ! Cine este de fapt iubitul lui Denise Rifai

Cum sa mananci mai sanatos daca nu iti place sa gatesti

Wanda Nara l-a iertat pe soțul său Mauro Icardi: „Îți mulțumesc, iubirea mea, pentru că ai continuat să crezi în această frumoasă familie”

CITEȘTE: Cele mai frumoase citate despre căsătorie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Micul dejun care regleaza glicemia: cum sa iti incepi sanatos ziua

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri