Aceasta reteta de gogosari in otet este extrem de simpla si gustoasa.
Ingrediente
– 4 kg gogoşari
– 3 litri apă
– 1 litru oţet din vin alb
– zahăr brun după gust dar preferabil cat mai putin
–
– 10-12 căţei de usturoi romanesc
– boabe de piper
– sare grunjoasă fără iod, după gust
Mod de preparare
Speli borcanele şi le pui la sterilizat. Le laşi să se răcească.
Speli gogoşarii, le îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi îi tai în patru. Pui într-o oală pe foc apa, oţetul, sarea, zahărul, boabele de piper şi frunzele de defin. După ce a dat câteva clocote pui bucăţile de gogoşari, îi ţii 10 secunde şi-i scoţi cu o spumieră.
Cureţi usturoiul şi-l tai bucăţi. Pui în fiecare borcan câteva bucăţi de usturoi, aşezi gogoşarii, mai pui câteva bucăţi de usturoi iar deasupra torni amestecul de apă şi oţet. Aşteaptă 10 minute şi unde mai este nevoie mai adaugă zeamă, astfel încât gogoşarii să fie acoperiţi de lichid. Înfiletezi capacele şi laşi borcanele să se răcească înainte să le pui în cămară.
Sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro