Prăjitura cu brânză de vaci este gustoasă, se face rapid și e pe placul tuturor. Noi v-am pregătit cea mai simplă rețetă pentru acest desert .
Prăjitura cu brânză de vaci ne duce, fără să vrem, cu gândul la copilărie și la plăcintele făcute de bunica. Aroma acestora umplea toată casă, iar gustul era, pur și simplu, dumnezeiesc. Noi vă învățăm cum să faceți acest desert fără prea multe complicații. O să vă iasă, chiar și dacă sunteți o începătoare în arta prăjiturilor.
Prăjitura cu brânză de vaci, un desert nemuritor
Nu există om care să nu fi mâncat, cel puțin o dată, prăjitură cu brânză. Este un desert care nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales în prag de sărbătoare.
Există mai multe rețete de prăjitură cu brânză, dar noi am ales-o pe cea mai simplă. Cu această rețetă nu aveți cum să dați greș. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, se prepară din doar câteva ingrediente și are și un aspect plăcut.
Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti prăjitura cu brânză de vaci:
- 350 g de făină
- o jumătate de pahar de zahăr
- un ou
- 150 g de unt
- o linguriță de praf de copt
- o jumătate de linguriță de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 400 g de brânză dulce de vaci
- două ouă
- o jumătate de pahar de zahăr
- o linguriță de zahăr vanilat
Cea mai simplă rețetă de prăjitură cu brânză de vaci
În primul rând, trebuie să începeți să pregătiți umplutura de brânză de vaci. Scurgeți foarte bine brânza înainte, pentru ca prăjitura să nu iasă apoasă. După aceea, într-un castron amestecați brânza cu ouă, cu zahăr și cu zahăr vanilat.
Ideal ar fi să folosiți mixerul, pentru ca această compoziție să vă iasă fină și să fiți sigură că toate ingredientele s-au omogenizat foarte bine. Lăsați compoziția de brânză deoparte și apucați-vă să pregătiți aluatul.
Într-un vas mai adânc puneți făina, pe care ați cernut-o în prealabil. Untul trebuie să fie rece, ca să-l puteți da prin răzătoarea mare. Amestecați foarte bine cu mâinile făina cu untul. La final, aluatul trebuie să aibă consistența nisipului.
Apoi adăugați zahărul, oul, praful de copt și un pic de sare. Frământați din nou aluatul, tot cu mâinile. Compoziția finală trebuie să fie puțin umedă și sfărâmicioasă. Totuși, atunci când veți strânge aluatul în pumn, acesta trebuie să-și păstreze forma.
Luați o tavă, pe care o acoperiți cu hârtie de copt, și puneți în ea jumătate din aluat. Acesta trebuie presat cu mâinile. După aceea, turnați compoziția de brânză și așezați-o cât mai uniform peste aluat. Deasupra puneți și restul aluatului.
Băgați prăjitura la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 45 de minute. După ce este gata, lăsați-o să se răcească, înainte de a o tăia.