Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic. Care este alegerea mai sigură?

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic. Care este alegerea mai sigură?
Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic

Tocătoarele din lemn și cele din plastic sunt cele mai folosite de către gospodine, dar nu multe dintre acestea știu care dintre ele sunt cele mai potrivite. Află din rândurile următoare care sunt beneficiile și dezavantajele acestora!

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic

Citește și: Câți frați are Nicolai Tand și ce a făcut pentru a ajunge în Franța pentru prima dată? "El a avut noroc, am încercat același traseu cu el, dar pe mine m-a prins!"

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chef Orlando Zaharia a gătit pentru Traian Băsescu și soția lui, atunci când era președinte! "Nu erau reproșuri, era mult mai atentă, domnul era… nu știu, foarte chill!"

Atât tocătoarele din lemn, cât și cele din plastic sunt sigure dacă sunt întreținute corespunzător. Microorganismele periculoase care există pe acestea sunt prevenite printr-o igienizare corectă. Astfel, trebuie să curățăm și să igienizăm tocătoarele după fiecare utilizare.

Pașii pe care gospodinele ar trebui să le ia în considerare sunt de spălare, clătire, dezinfectare și uscare la aer a tocătoarelor. Acestea trebuie curățate cu apă și detergent, clătite bine și apoi dezinfectate. Pentru tocătoarele din plastic, o soluție dezinfectantă este eficientă. Tocătoarele din lemn pot fi curățate cu oțet, dar acesta are doar proprietăți dezinfectante limitate.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Mai mult decât atât, tocătoarele din lemn nu ar trebui să fie înmuiate în apă, deoarece absorbția excesivă a apei duce la deformare și crăpare. Pe de altă parte, tocătoarele din plastic pot fi de obicei curățate în mașina de spălat vase.

Care sunt beneficiile și dezavantajele tocătoarelor din lemn

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic[Sursa foto: freepik]

De obicei, tocătoarele din lemn sunt preferate de mulți bucătari datorită durabilității și aspectului estetic.

Lemnul are proprietăți antimicrobiene naturale datorită structurii dense și, totodată, sunt prietenoase cu lamele cuțitelor.

Pe de altă parte, întreținerea unui tocător din lemn necesită mai mult efort. Acesta trebuie curățat cu grijă și întreținut periodic cu ulei mineral pentru a preveni uscarea și crăparea. De asemenea, lemnul absoarbe mirosuri și pete, iar greutatea mai mare a acestor tocătoare le poate face mai dificil de manevrat.

Care sunt beneficiile și dezavantajele tocătoarelor din plastic

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic[Sursa foto: freepik]

Citește și: Zodiile care se confruntă cu cea mai grea perioadă a vieții lor. Sfârșitul acestei luni le aduce nenumărate obstacole în cale- kanald.ro

Citește și: "O rușine națională, o bombă ecologică care s-a umflat sub ochii autorităților timp de 25 de ani"- Dezvăluiri BOMBĂ despre groapa de gunoi Sintești-Vidra- stirilekanald.ro

Tocătoarele din plastic sunt mai ușoare, mai accesibile ca preț și mai ușor de întreținut. De asemenea, sunt rezistente la apă, nu absorb mirosuri și pot fi curățate eficient în mașina de spălat vase. Aceste caracteristici le fac populare în industria alimentară și în restaurante. Cel mai simplu mod de a-l curăța este să îl speli imediat după utilizare, folosind apă fierbinte și detergent de vase. Freacă bine suprafața cu un burete sau o perie pentru a îndepărta orice reziduu alimentar. 

Cu toate acestea, tocătoarele din plastic sunt mai susceptibile la zgârieturi și uzură rapidă. Microplasticul rezultat din uzura lor poate ajunge, de cele mai multe ori, în alimente. Mai mult decât atât, deși sunt mai ușor de igienizat, odată ce suprafața este prea deteriorată, devine dificil să fie curățate complet.

Care este alegerea mai sigură dintre un tocător de lemn și unul de plastic

Ce trebuie să știi despre tocătoarele din lemn și plastic[Sursa foto: freepik]

Așadar, siguranța unui tocător depinde în mare măsură de modul în care este utilizat și întreținut, mai degrabă decât de materialul său. Un tocător din lemn bine îngrijit este la fel de sigur ca unul din plastic, atât timp cât este curățat și dezinfectat corespunzător. Pe de altă parte, un tocător din plastic este mai periculos dacă suprafața lui este plină de zgârieturi și nu mai poate fi igienizat eficient. Astfel, pentru a reduce riscul contaminării, se recomandă utilizarea unor tocătoare diferite pentru alimente crude și alimente gata de consum. Cu alte cuvinte, un tocător pentru carne crudă nu ar trebui folosit și pentru legume sau pâine, pentru a preveni contaminarea încrucișată.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chef Orlando Zaharia a gătit pentru Traian Băsescu și soția lui, atunci când era președinte! "Nu erau reproșuri, era mult mai atentă, domnul era… nu știu, foarte chill!"

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Noul concurent din Casa Iubirii, despre ultima relație: "Este o dezamăgire. Am trecut prin momente foarte grele". Care e povestea lui Danciu și ce a observat Moldo la el

Top 5 culori de genți care se potrivesc cu orice

Dorobanțu pune punct cunoașterii cu Manuela! „Mi s-a luat de ce avem”. Aflați ce se întâmplă între cei doi concurenți miercuri, 26 martie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies