Adi Hădean a pregătit pogăcele, rețeta mamei sale.
Chef Adi Hădean este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar acesta reușește prin toate preparatele pe care le realizează să aducă mai aproape de urmăritorii lui gustul autentic, cel al copilăriei, îmbinat cu tradiția. Rețelele de socializare ale bucătarului sunt adevărate reviste gastronomice, pline de culoare, iar fiecare videoclip ascunde trucuri și ingrediente prin care putem realiza foarte ușor aceste preparate, chiar la noi acasă. Dincolo de tradiție, bucătarul împărtășește și rețete mai exotice, care pot fi realizate ușor, dar și deserturi, care aduc bucurie în rândul celor care le încearcă.
Cum pregătește chef Adi Hădean pogăcelele?
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente:
- 1 kg făină albă cernută
- 500 ml lapte călduț
- 100 g untură de porc
- 50 g smântână grasă
- 2 ouă
- 25 de grame de drojdie proaspătă
- 2 linguri lapte
- 2 linguri oțet
- Jumătate lingură bicarbonate
- Sare
- Pastă de jumări
- Ouă pentru uns
- Semințe de chimen
Pogacelele, rețeta pe care chef Adi Hădean o pune la dispoziție de această dată și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele, dar și pașii necesari pe care trebuie să-i realizeze până la rezultatul final. Este foarte important ca aluatul să fie lăsat la dospit 30 de minute, apoi să fie întins la grosimea de 1 cm, uns bine cu pastă de jumări. Ulterior se rulează și se mai lasă la dospit încă 30 de minute, iar apoi aluatul este întins, uns cu ou bătut, iar ulterior, în funcție de preferințe, pot fi adăugate semințe.
Acestea trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la 180 de grade. “A fost mama în vizită, ocazie cu care am recapitulat pogăcelele. Vă dau rețeta, că știu că o să întrebați. 1 kg făină albă cernută, 500 ml lapte călduț, 100 g untură de porc, 50 g smântână grasă, 2 ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, desfăcută în două linguri de lapte, sare după gust.
View this post on Instagram