Pogăcele, rețeta pregătită de chef Adi Hădean. “Puteți presăra peste ele semințe de chimen.”

Pogăcele, rețeta pregătită de chef Adi Hădean. “Puteți presăra peste ele semințe de chimen.”
Pogăcele, rețeta pregătită de chef Adi Hădean. “Puteți presăra peste ele semințe de chimen.”

Adi Hădean a pregătit pogăcele, rețeta mamei sale.

Chef Adi Hădean este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar acesta reușește prin toate preparatele pe care le realizează să aducă mai aproape de urmăritorii lui gustul autentic, cel al copilăriei, îmbinat cu tradiția. Rețelele de socializare ale bucătarului sunt adevărate reviste gastronomice, pline de culoare, iar fiecare videoclip ascunde trucuri și ingrediente prin care putem realiza foarte ușor aceste preparate, chiar la noi acasă. Dincolo de tradiție, bucătarul împărtășește și rețete mai exotice, care pot fi realizate ușor, dar și deserturi, care aduc bucurie în rândul celor care le încearcă.

Cum pregătește chef Adi Hădean pogăcelele?

Citește și: Cum reinventează chef Adi Hădean salata boeuf. Ce puteți face cu acest preparat după ce a stat mai multe zile la frigider. “Pentru voi, cei care nu vă temeți să “reformați” mâncarea.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Chef Adi Hădean dezvăluie cum să realizăm crusta perfectă pentru carnea de pui, chiar la noi acasă. „Dai carnea prin amestecul acesta, apoi prin ou bătut și din nou prin amestec.”

Ingrediente:

  • 1 kg făină albă cernută
  • 500 ml lapte călduț
  • 100 g untură de porc
  • 50 g smântână grasă
  • 2 ouă
  • 25 de grame de drojdie proaspătă
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri oțet
  • Jumătate lingură bicarbonate
  • Sare
  • Pastă de jumări
  • Ouă pentru uns
  • Semințe de chimen

Pogacelele, rețeta pe care chef Adi Hădean o pune la dispoziție de această dată și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele, dar și pașii necesari pe care trebuie să-i realizeze până la rezultatul final. Este foarte important ca aluatul să fie lăsat la dospit 30 de minute, apoi să fie întins la grosimea de 1 cm, uns bine cu pastă de jumări. Ulterior se rulează și se mai lasă la dospit încă 30 de minute, iar apoi aluatul este întins, uns cu ou bătut, iar ulterior, în funcție de preferințe, pot fi adăugate semințe.

Acestea trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la 180 de grade. “A fost mama în vizită, ocazie cu care am recapitulat pogăcelele. Vă dau rețeta, că știu că o să întrebați. 1 kg făină albă cernută, 500 ml lapte călduț, 100 g untură de porc, 50 g smântână grasă, 2 ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, desfăcută în două linguri de lapte, sare după gust.
Mama a pus și două linguri de oțet și o jumătate de linguriță de bicarbonat. Se frământă bine, se lasă la dospit 30 de minute. Aluatul întins la grosimea de 1 cm se unge bine cu pastă de jumări, se rulează și se mai dospește 30 de minute. Dacă vreți pogăcele care se exfoliază în multe straturi, repetați faza cu pasta de jumări și lăsați apoi aluatul o oră la rece.
Întindeți aluatul (mama l-a și crestat cu un cuțit), ungeți-l cu ou bătut. Puteți presăra peste ele semințe de chimen. Tăiați cu un inel, coaceți 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.”,
a povestit chef Adi Hădean.

Citește și: Zodiile care se confruntă cu cea mai grea perioadă a vieții lor. Sfârșitul acestei luni le aduce nenumărate obstacole în cale- kanald.ro

Citește și: "O rușine națională, o bombă ecologică care s-a umflat sub ochii autorităților timp de 25 de ani"- Dezvăluiri BOMBĂ despre groapa de gunoi Sintești-Vidra- stirilekanald.ro

View this post on Instagram

A post shared by Adrian Hadean (@adihadean)



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum reinventează chef Adi Hădean salata boeuf. Ce puteți face cu acest preparat după ce a stat mai multe zile la frigider. “Pentru voi, cei care nu vă temeți să “reformați” mâncarea.”

Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV

Noul concurent din Casa Iubirii, despre ultima relație: "Este o dezamăgire. Am trecut prin momente foarte grele". Care e povestea lui Danciu și ce a observat Moldo la el

Top 5 culori de genți care se potrivesc cu orice

Dorobanțu pune punct cunoașterii cu Manuela! „Mi s-a luat de ce avem”. Aflați ce se întâmplă între cei doi concurenți miercuri, 26 martie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

Laura si fetița ei de 8 ani, ucise. A intrat peste ele în casă și...


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies