Adi Hădean a pregătit pogăcele, rețeta mamei sale.
Chef Adi Hădean este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țară, iar acesta reușește prin toate preparatele pe care le realizează să aducă mai aproape de urmăritorii lui gustul autentic, cel al copilăriei, îmbinat cu tradiția. Rețelele de socializare ale bucătarului sunt adevărate reviste gastronomice, pline de culoare, iar fiecare videoclip ascunde trucuri și ingrediente prin care putem realiza foarte ușor aceste preparate, chiar la noi acasă. Dincolo de tradiție, bucătarul împărtășește și rețete mai exotice, care pot fi realizate ușor, dar și deserturi, care aduc bucurie în rândul celor care le încearcă.
Pogacelele, rețeta pe care chef Adi Hădean o pune la dispoziție de această dată și a explicat, pas cu pas, care sunt ingredientele, dar și pașii necesari pe care trebuie să-i realizeze până la rezultatul final. Este foarte important ca aluatul să fie lăsat la dospit 30 de minute, apoi să fie întins la grosimea de 1 cm, uns bine cu pastă de jumări. Ulterior se rulează și se mai lasă la dospit încă 30 de minute, iar apoi aluatul este întins, uns cu ou bătut, iar ulterior, în funcție de preferințe, pot fi adăugate semințe.
Acestea trebuie să stea la cuptor timp de aproximativ 35 de minute, la 180 de grade. “A fost mama în vizită, ocazie cu care am recapitulat pogăcelele. Vă dau rețeta, că știu că o să întrebați. 1 kg făină albă cernută, 500 ml lapte călduț, 100 g untură de porc, 50 g smântână grasă, 2 ouă, 25 de grame de drojdie proaspătă, desfăcută în două linguri de lapte, sare după gust.
Mama a pus și două linguri de oțet și o jumătate de linguriță de bicarbonat. Se frământă bine, se lasă la dospit 30 de minute. Aluatul întins la grosimea de 1 cm se unge bine cu pastă de jumări, se rulează și se mai dospește 30 de minute. Dacă vreți pogăcele care se exfoliază în multe straturi, repetați faza cu pasta de jumări și lăsați apoi aluatul o oră la rece.
Întindeți aluatul (mama l-a și crestat cu un cuțit), ungeți-l cu ou bătut. Puteți presăra peste ele semințe de chimen. Tăiați cu un inel, coaceți 30-35 de minute la 180 de grade Celsius.”, a povestit chef Adi Hădean.
Adi Hădean a pregătit pogăcele, rețeta mamei sale.
Deea Maxer, despre prima relație de după divorț. De ce vrea ca povestea actuală de iubire să fie una discretă: „Mi-am dat seama că am dreptul să aleg.”
Diana Puiu22 decembrie 2025Actualizat: 22 decembrie 2025, 16:33