Ce se mănâncă la cină. 20 de preparate pe care să le poți pregăti pentru masa de seară


Masa de cină reprezintă și ea o masă foarte importantă, mai ales că avem tendința de a consuma mai mult decât ar trebui. Însă știați ce puteți mânca la cină?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt doar câteva dintre nenumăratele preparate pe care le puteți consuma la masa de seară. În plus, descoperiți și două rețete absolut delicioase pe care le puteți prepara cu încredere, beneficiind astfel de toate proteinele, vitaminele și carbohidrații oferiți de acestea.

 

Ce se mănâncă la cină

Există nenumărate preparate pe care le putem consuma la cină, astfel încât să conțină și proteine animale și vegetale, legume, verdețuri, carbohidrați și unele dintre ele chiar fructe, inclusiv oleaginoase. Prin urmare, doar câteva dintre preparatele pe care le puteți pregăti sunt următoarele:

  • somon cu broccoli și orez brun
  • două ouă preparate în tigaia de teflon cu spanac și fasole boabe
  • varză cu pui la grătar și avocado
  • iaurt grecesc cu paste și mazăre
  • friptură de porc cu ardei gras roșu la grătar și porumb
  • cartof dulce (la cuptor sau fiert) cu ouă preparate în tigaia de teflon și spanac
  • orez brun cu fasole neagră și brocolli
  • șuncă presată din curcan cu lipie și salată verde
  • creveți cu orez și broccoli
  • fasole verde păstăi cu morcovi și friptură de pește
  • mozarella cu roșii și frunze de busuioc
  • pulpe sau aripioare de pui cu cartof dulce și varză
  • avocado cu carne de vită și roșii
  • carne de vită mărunțită cu roșii și fasole
  • orez brun cu fasole verde și friptură slabă de porc
  • friptură slabă de porc cu broccoli și spaghete din făină integrală
  • salată de kale cu ton și salată de mere
  • pulpe sau aripioare de pui cu fasole verde păstăi și migdale
  • friptură porc slabă cu salată de varză și o chiflă din pâine cu făină integrală
  • edamame cu friptură de somon și avocado

reteta de cotlet de porc

Citeste si: Ce înseamnă sărbătoare cu cruce roșie

 

Rețet ă de Cotlet de porc cu broccoli

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 2 cotlete de porc, 2 cârnați cabanos, 500 gr de broccoli, 30 gr de unt, o ceapă, un ardei kapia, 2 linguri de sos soia light, o lingură sos soia dark, o lingură ulei de susan, un cățel de usturoi, sare, piper și semințe de susan.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a tăia carnea bucăți. Apoi vom toca ceapa, usturoiul, vom spăla și tăia ardeiul rondele. Următorul pas este reprezentat de untul pe care îl vom pune la încălzit timp de 10 minute, peste care vom adăuga carnea și cârnatul tăiat în bucăți. Apoi scoateți carnea și adăugați ceapa, usturoiul, buchețelele de broccoli și ardeiul tăiat.

Sotați toate ingredientele, timp de câteva minute, adăugați carnea, puneți piper și amestecați. Vărsați peste aproximativ 100 de mililitri de apă, sosurile de soia și uleiul de susan. Acoperiți pentru 20 de minute, în timp ce veți mai amesteca din când în când. La final puteți presăra deasupra semințe de susan.

Rețeta de Cotlet de porc cu broccoli este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

ce este bine sa mancam la cina pentru a nu ne balona

Citeste si: Când este bine să mănânci fructe. De ce nu se recomandă consumul lor după masă

Rețet ă de Fasole verde cu pulpe de pui

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : 200 g ceapă galbenă, 4-5 căței de usturoi, un ardei gras galben, 50 ml ulei vegetal, 200 g morcovi, 8 pulpe de pui inferioare cu os, 1,2 kg fasole verde, o lingură rasă de boia, 2 linguri pastă tomate, 2 foi de dafin, 100 g smântână de gătit cu minim 30% grăsime, o legătură de mărar, sare și piper (după gust).

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a curăța ceapa, usturoiul, ardeiul și morcovii, pe care le veți toca mărunt sau rondele mai grosuțe. Acordați atenție la pulpele de pui, iar în cazul în care au anumite pene rămase, curățați-le. Apoi într-o oală de dimensiuni mai mari, puneți la călit în ulei cu puțină sare, ceapa, usturoiul, ardeiul, până când se înmoaie toate.

Moment în care veți adăuga și pulpele, morcovii și veți continua să le căliți timp de aproximativ 6-7 minute. Abia apoi le veți acoperi cu apă, până unde va ajunge la nivelul pulpelor și fierbeți tot la foc mic, aproximativ 22-25 de minute din momentul din care au început să fiarbă. După acest interval de timp, puneți și fasolea, boiaua, pasta de tomate, foile de dafin, sarea și piperul fierbeți tot, pentru încă 7-8 minute. După acest timp, adăugați și smântâna și mai fierbeți pentru încă 3-4 minute.

Rețeta de fasole verde cu pulpe de pui este gata și o puteți servi cu puțin mărar pe deasupra. Poftă bună!

alimente bune de cosnumat seara

Citeste si: Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta


Abonează-te pe

Citește și:

Leacuri bătrânești pentru bătături

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Prima fotografie cu vila Mirelei Vaida. Cum și-a amenajat locuința prezentatoarea TV: „Nicăieri nu-i ca acasă”

Cât timp se fierbe sfecla roșie. "Are efect citotoxic- distruge celulele tumorale și blochează multiplicarea lor"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri