Leacuri bătrânești pentru bătături


Bătăturile pot da dureri insuportabile în anumite momente, dacă nu sunt tratate la timp. Însă știați cum puteți scăpa de ele folosind leacuri bătrânești?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care este mai exact motivul pentru care apar bătăturile. În plus, decoperiți și care sunt leacurile bătrânești pe care le puteți utiliza, pentru a scăpa de bătături mai ușor.

 

De ce apar bătăturile

Atunci când vorbim despre bătături, vorbim despre anumite porţiuni de piele groasă, care s-au format din cauza faptului că pielea nu a fost exfoliată, motiv pentru care celulele moarte s-au presat. Locul în care bătăturile apar cel mai des este la degetul mare sau la degetul mic de la picior.

Acolo este zona în care există extremităţile care se presează de majoritatea încălţărilor.

Acestea sunt inestetice, dureroase şi chiar păguboase, din cauza faptului că ciorapii fini sau şosetele subţiri pe care le purtați se deteriorează din cauza acestor bătături. Bineînțeles că bătăturile pot apărea şi în palme, din cauza muncii fizice. 

ce sunt bataturile

Citeste si: Ce se pune pe piept când ești răcit

 

Leacuri bătrâneşti pentru bătături

Pentru a scăpa cât mai repede de aceste bătături inestetice şi dureroase, ai putea apela la anumite remedii naturiste, precum cele enumerate în rândurile de mai jos:

Din bătrâni există leacul împotriva bătăturilor în care ai nevoie de usturoi, pe care îl cureţi, îl dai pe răzătoare, apoi îl aplici, sub formă de cataplasmă, pe zona afectată. Această procedură poate să fie repetată până când bătătura va dispărea.

O altă modalitate de a scăpa de bătături, tot din bătrâni, este cea în care coaceţi o ceapă înjumătăţită, pe care mai apoi o veți stropi cu oţet de mere şi o aplici pe bătătura respectivă. Fixați ceapa cu ajutorul unui pansament şi ţine-o acolo aproximativ 12 ore.

O modalitate actuală care se folosește, este cea cu uleiul de ricin. În timpul serii, după ce ați realizat igiena locală, puteți masa zona afectată cu ulei de ricin, peste care veți pune un pansament care conține propolis.

cum scap mai repede de bataturi

Citeste si: Leacuri pentru a te lăsa de fumat

De asemenea, pe zona afectată de bătături, poți pune și suc stors din tulpină de rostopască. Atenţie însă, pentru că acesta trebuie folosit într-o cantitate mică, pentru a nu arde pielea.

Bicarbonatul de sodiu poate reprezenta o altă variantă benefică pentru a scăpa de bătături. Tot ce ai de făcut este să faci o baie mai lungă la picioare, în apa în care ai diluat 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Iar apoi, cu ajutorul unei pietre de tip ponce, vei freca călcâile sau zonele afectate de bătături. De asemenea, înlocuitoare a acestei pietre, poate să fie o pastă. Cu această pastă făcută dintr-o parte de apă şi trei părţi de bicarbonat de sodiu, vei masa picioarele.

Ceaiul de mușețel  nu este benefic doar pentru interiorul organismului, ci și pentru exterior, atunci când vine vorba despre bătături. Dacă îţi vei înmuia picioarele în el, durerile se vor calma temporar şi va ajuta la uscarea rapidă a bătăturilor.

apa cu sare de mare ajuta la vindecarea bataturilor

Citeste si: Cum să stimulezi creșterea părului. Apa ajută organismul să elimine toxinele rapid

O altă variantă pentru înmuiere este şi pansamentul îmbibat în oţet, care se ţine peste noapte. A doua zi dimineața, puteți freca bătăturile cu piatra ponce, menționată anterior. Astfel, oţetul va înmuia celulele moarte şi le va îndepărta uşor.

Alifia de tătăneasă este cea care ajută împotriva bătăturilor. Este bună, dar numai dacă este preparată în casă. Această alifie de tătăneasă se face din aproximativ 200 de grame de untură de porc şi 4-6 rădăcini de tătăneasă. Veți începe prin a pune untura la încălzit, iar în momentul în care s-a încins, veți pune rădăcina de plantă, pe care ați spălat-o şi ați mărunţit-o înainte, pe care o veți amesteca folosind o lingură de lemn. După ce a fiert, o veți acoperi şi o veți lăsa să se răcească. În momentul în care a devenit lichidă, o strecurați şi o puneți într-o cutie închisă ermetic. Crema se păstrează în frigider.

O altă variant este cea reprezentată de propolis, care trebuie să fie neapărat proaspăt. Acesta se încălzeşte puţin şi se lipeşte de bătătură. Odată la 3-4 zile, îl veţi schimba, până când bătăturile se vor desprinde singure.

unde apar bataturile

Citeste si: Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate


Abonează-te pe

Citește și:

Sfaturi pentru un somn odihnitor. „Somnul este decisiv pentru o funcționare normală a creierului"

Andreea Bălan, planuri în imobiliare. Artista vrea să stea cu fetițele ei două luni pe an în Dubai

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cum scapi de sughiț. Care sunt trucurile cele mai rapide pentru a scăpa de sughiț

Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
Kanal D, lider absolut de audiență sâmbătă cu emisiunea de reportaje de călătorie “ROventura”!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri