Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate


Deseori ne putem confrunta cu înfundarea urechilor brusc și nu știm ce putem face pentru a scăpa cât mai repede de această senzație.


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt motivele principale pentru care avem urechile înfundate sau doar o senzație a urechilor înfundate. În plus, descoperiți și câteva leacuri băbești pe care le puteți utiliza pentru a vă desfunda mai ușor urechile.

 

Care sunt motivele pentru care ni se înfundă urechile

Dopurile de ceară  – Cea mai întâlnită cauză a faptului că ni se înfundă urechile, este reprezentată de dopurile de ceară. Totodată, aceasta este și cea mai inofensivă cauză prin care se acumulează ceara, sub forma unui dop, care împiedică auzul, din cauza faptului că obstrucționează canalul urechii.

Pentru a nu avea parte de anumite infecții, ceara are rolul de a curăța canalul urechii și de a împiedica factorii externi să ajungă în interiorul urechi.

De obicei, ceara este moale, însă se poate întâmpla din anumite cauze, ca aceasta se devină mai tare și să ia forma unui dop. Prin urmare, din cauza formării acestui dop, va apărea senzația de ureche înfundată care va fi însoțită de afectarea auditivă.

În momentul în care urechea se înfundă din cauza unui dop de ceară, acest aspect poate veni la pachet și cu alte simptome precum stare de amețeală, țiuitul urechilor și durere apărută la nivelul urechii. Dopurile de ceară se formează deseori din cauza faptului că procesul de curățare este realizat cu ajutorul bețișoarelor de ureche. În momentul în care acestea se introduc în ureche, în loc să igienizați așa cum trebuie urechea, ați putea să produceți împingerea cerii în interiorul canalului auditiv, astfel formându-se dopul.

care sunt motivele pentru care ni se infunda urechile

Citeste si: Ce să faci dacă te-ai ars la mână. "În general folosim unguente sau geluri, iar dacă avem o aloe în casă este bine să fie o plantă matură”

Înfundarea trompei lui Eustachio  – Aceasta poate să fie o altă cauză a faptului că vă veți trezi peste noapte cu o ureche înfundată. Această trompă a lui Eustache reprezintă canalul care leagă urechea medie de gât, iar în momentul în care fluidele se blochează în urechea medie, pot obstrucționa canalul auditiv.

Deseori, acest tip de blocaj poate să fie cauzat de o infecție, precum răceala, gripa, o infecție sinusală sau chiar rinita alergică. Printre simptomele care apar odată cu înfundarea trompei lui Eustachio se numără și senzația de nas înfundat, tuse și strănut, dar și senzația de gât uscat și durere în gât.

Odată ce vă veți confrunta cu acest tip de înfundare a urechii, este cu adevărat necesar să deblocați trompa lui Eustachio, pentru ca fluidele blocate în acel canal să nu ajungă la cauzarea unor infecții bacteriene sau virale, care mai târziu pot avea consecințe cu adevărat grave asupra urechii și chiar a auzului.

În cazul în care știți că această înfundare a trompei lui Eustachio poate să fie cauzată de înot, atunci ar trebui să vă așteptați și la apariția simptomelor care țin de durere de ureche, roșeață localizată, scurgeri din ureche, dar și febră. Se recomandă să vă curățați bine urechile după înot sau măcar să aveți grijă ca toată apa să fie eliminată, pentru a nu dezvolta infecții bacteriene sau fungice.

Modificarea altitudinii  – O altă cauză a înfundării urechilor este reprezentată de modificarea rapidă a presiunii aerului. Prin urmare, în timpul zborului cu avionul, pe munte sau în timpul scufundărilor, poate apărea frecvent senzația de înfundare a urechilor. Dacă știți că aveți parte de astfel de experiențe, pentru a împiedica înfundarea urechilor în astfel de situații, puteți avea mereu un pachet de gumă, deoarece mestecatul gumei poate ajuta destul de mult.

manevra valsalva pentru urechile infundate

Citeste si: Cum tratezi eficient și rapid arsurile. "O societate civilizata are mai putine arsuri, cel putin la jumatate"

 

Leacuri bătrânești pentru urechi înfundate

Uleiul de măsline

Tot ce trebuie să faceți este să puneți câteva picături de ulei de măsline peste urechea pe care o simțiți înfundată și să lăsați lichidul acolo, pentru a acționa timp de aproximativ 5 minute. Apoi va trebui să lăsați capul într-o parte și să ștergeți uleiul sau ceara cu ajutorul unui material de bumbac. Puteți folosi de asemenea și ulei de bebeluși sau ulei mineral.

cum scap de dopurile de ceara

Citeste si: Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic

Manevra Valsalva

Această manevră denumită și Valsalva ține în mare parte de modul în care veți respira. Trebuie să respirați adânc, în timp ce vă strângeți de nas, iar apoi va trebui să încercați să respirați ușor, ca și cum ați încerca să eliminați aerul. Aceasta este o metodă care funcționează de cele mai multe ori când vă doriți să vă desfundați urechile.

Bomboane sau gumă de mestecat

În anumite cazuri, puteți să ajutați desfundarea urechilor prin consumarea unei bomboane mentolate sau a unei gume de mestecat, tot mentolată. Astfel, datorită aromei puternice, se pot desfunda urechile, iar dacă nu ajută nici această metodă, puteți chiar să înghițiți bomboana când va ajunge la dimensiuni mai mici.

guma de mestecat pentru desfundarea urechilor

Citeste si: Leacuri băbeşti foarte bizare: şosete murdare pentru dureri de gât, urină pentru acnee, cartof pentru transpiraţie


Abonează-te pe

Citește și:

Ce să faci dacă te-ai ars la mână. "În general folosim unguente sau geluri, iar dacă avem o aloe în casă este bine să fie o plantă matură”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cum tratezi eficient și rapid arsurile. "O societate civilizata are mai putine arsuri, cel putin la jumatate"

Acid salicilic pentru coșuri. Cum îl folosești și ce beneficii aduce tenului acneic

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri