Dacă simţi nevoia să mergi mereu la toaletă pentru a urina, nu este neapărat un lucru rău, mai ales dacă bei foarte multă apă. Dar când se poate spune că eliminăm o cantitate prea mare de urină? Ei bine, nu există o limită, fiecare individ are metabolism unic, iar dieta şi stilul de viaţă joacă un rol important.
Se consideră că urinatul des şi frecvent devine o problemă atunci când ne afectează stilul de viaţă – trebuie să ne trezim des noaptea, să pierdem timp preţios la muncă sau să ne scuzăm când ieşim
Dacă ţi se întâmplă acest lucru, ia în considerare că organsimul tău ar putea semnala astfel că există o problemă de sănătate de care nu eşti conştientă încă.
Iată câteva afecţiuni care ar putea sta la baza nevoii frecvente de a urina!
Constipaţia
Aparent, constipaţia nu are nimic de-a face cu procesul de urinare, însă, în realitate, există o legătură strânsă între acestea. Rectul se află în vecinătatea vezicii urinare, aşa că „împart” multe terminaţii nervoase, explică specialiştii de la Clinica Mayo. Materiile fecale compacte şi tari din rect pot pune o presiune mare pe vezica urinară. Drept urmare, dacă eşti constipată, te vei confrunta şi cu drumuri frecvente la toaletă, pentru a urina.