Ce sa pui in muraturi ca sa nu se mai inmoaie. Simplu si eficient


Traditia romaneasca zice sa pui la inceputul toamnei muraturi taranesti, gogosari si castraveti la otet, sa faci zacusca si suc de rosii, sa pui varza la murat (prin noiembrie) si multe alte preparate pentru iarna (prin august-septembrie).

Fiecare casa cu specificul ei, insa toata lumea se aprovizioneaza pentru iarna. Prima leguma bagata la murat a fost castravetele, cu vreo doua mii de ani inainte de Hristos, iar chinezii au fost cei care au conservat fructe pentru prima data. Se spune ca regina Egiptului, Cleopatra, isi pastra tineretea si frumusetea pentru ca era o mare consumatoare de muraturi. Iar Napoleon si-ar fi ajutat soldatii sa se mentina in putere tot cu ajutorul catravetilor murati.

Aceste preparate, in special facute in saramura, fara otet, par sa actioneze benefic asupra organismului uman, pe mai multe nivele, fiind indicate in prevenirea unor anumite tipuri de cancer.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>
 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nicoleta Voicu, primele declarații după împăcarea cu Gheorghe Turda: „Încă suntem confuzi...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri