Ce să faci în Ajun de Sfântul Dumitru ca să ai sănătate şi noroc tot anul


Sfântul Dumitru pică vineri, 26 octombrie 2018, şi este cea mai mare sărbătoare religioasă a toamnei. De aceea, mulţi creştini se îngrijesc de datinile strămoşeşti şi iau în calcul superstiţiile. Ce trebuie sa faci, ca să parte de sănătate, belşug şi noroc în toate.

Sfântul Dumitru 26 octombrie 2018. Obiceiuri superstiţii

Sărbătoarea Sfântului Dumitru este întâmpinată în fiecare an cu hramuri răsunătoare, pomene cu colaci delicioşi, dar şi jocuri cu focuri vii. După hramul Sfintei Parascheva, Sfântul Dumitru reprezintă ultima şi cea mai însemnată sărbătoare a toamnei, care, conform superstiţiilor pastorale, reprezintă începutul iernii.

De Sfântul Dumitru sau Sâmedru există o mulţime de tradiţii şi superstiţii. Spre exemplu, în ajun, oamenii fac celebrele.... focuri vii. pentru a avea sănătate, noroc şi belşug tot anul, în ajun de Sfântul Dumitru, adică pe 25 octombrie se ţine „Focul lui Samedru”. Atunci, oamenii obişnuiesc să aprindă focuri mari e dealuri sau în curţi. Copiii, tinerii, dar şi adulţii sar peste foc pentru a fi sănătoşi sau pentru a se căsători, după caz. Suntem siguri că vă reamintiţi celebrele focuri care se fac, de obicei la ţară, prilej cu care oamenii se întâlneau şi petreceau până în zori de zi.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Focar de coronavirus în Dâmbovița! Peste o sută de persoane de la un centru de îngrijire au fost testate pozitiv

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri