Mare sarbatoare, in ultima zi din luna septembrie! Ce rugaciune trebuie sa spui ca sa ai liniste sufleteasca


Mare sarbatoare, in ultima zi din luna septembrie! Ce rugaciune trebuie sa spui ca sa ai liniste sufleteasca

Crestinii sarbatoresc un mare sfant pe data de 30 septembrie. 

 

Sfântul Grigorie Luminătorul a fost ridicat la rang de sfânt datorită felului în care a atras oamenii la credinţă, dar şi pentru că a suportat chinuri cumplite în numele credinţei. O părticică din moaştele sale se află la Biserica "Sfântul Gheorghe"- Vechi din Bucureşti, potrivit Doxologia.

 

Rugăciunea către Sfântul Grigorie Luminătorul 

 

"Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Ierarhe Grigorie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre. Pe voievozii cei tari, pe cele trei părţi ale sufletului, Cel Ce Te-ai născut din Fecioară întru adâncul nepătimirii, Te rog, îneacă-i. Pentru ca Ţie, ca într-o alăută în omorârea trupului, să-Ţi cânt cântare de biruinţă.

 

Ca un păstor priveghetor, ca un mucenic sfinţit, stând înaintea Preacinstitei Treimi purtător de cunună, prin sfinţitele tale rugăciuni, adormi chipurile cele întunecoase ale patimilor mele, cel ce te laud pe tine, Fericite Grigorie. Luminătorul cel neapus, ierarhul cel mare, păstorul cel mult chinuit, care a petrecut întru nevoinţe, lauda Armeniei, astăzi la ospăţ ne-a chemat pe noi credincioşii, adunându-ne să-l fericim pe dânsul. Umplându-te de apele cele vii ale Duhului, ai ieşit ca un râu din Edenul cel înţelegător, adăpând faţa Bisericii şi uscând noianul nebuniei idolilor, Fericite Grigorie. Prin Crucea Celui Ce S-a Întrupat din tine, Preacurată, întărindu-se femeile, tare s-au luptat şi s-au adus Lui după tine, Fecioară, strălucind cu strălucirile Fecioriei şi cu sângele muceniciei. Amin!".


Abonează-te pe

Citește și:

Top 10 cele mai fascinante lucruri despre sex

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

8 semne ca e timpul sa-l parasesti. Nu mai sta pe ganduri!

Horoscop MARIANA COJOCARU pentru următoarele două luni. Zodiile care vor suferi cumplit. Vor fi pe LISTA NEAGRĂ

Roxana Nemeș și Elena Marin au rupt prietenia! Cântăreața aruncă vorbe grele: „Aveți grijă cine bagă vorbe!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 3 martie 2021! Află ce zodie primește vești triste!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri