Ce este spovedania?


Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre taina spovedaniei.


In articol:

Ne aflăm în perioada postului Învierii Domnului, iar acum parcă mai mult ca oricând, creștinii de pretutindeni își îndreaptă atenția către cele dumnezeiești și se concentrează mai mult pe curățarea sufletului.

Printre tainele duhovnicești care se practică în postul Paștelui se numără și spovedania. Aceasta reprezintă legătura dintre creștin și Dumnezeu prin intermediul preotului.

În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana, a vorbit despre taina spovedaniei, ce reprezintă aceasta, cum trebuie făcută, când și unde. Mai mult decât atât, a oferit informații de interes pentru creștinii care vor să se spovedească sau pur și simplu vor să știe mai multe despre această taină.

Ce este spovedania

Citește și: Cele 12 rugăciuni înainte de SPOVEDANIE. "Părinte, vreau să-mi faceţi o spovedanie generală"

Ce este spovedania?

Ce este spovedania?

[Sursa foto: freepik]

Potrivit spuselor părintelui, spovedania reprezintă conexiunea dintre credincios și Dumnezeu, care se realizează prin intermediul preotului și în urma căreia, credinciosul are posibilitatea de a-și mărturisi păcatele pentru ca acestea să fie iertate.

Taina spovedaniei este un mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut creștinilor. Iertarea păcatelor înseamnă că tot ce ai făcut tu până atuncea se iartă. Atunci când vii la spovedanie și spui sincer păcatele tale, când te vei ridica vei fi curat ca un prunc. Spovedania este șansa unui nou început .”, spune preotul.  

Unde pot să se spovedească credincioșii

Ce este spovedania?

Ce este spovedania?

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale- radioimpuls.ro

Părintele a precizat și faptul că taina sfintei spovedanii trebuie să se săvârșească în biserică, într-un cadru intim în care să fie doar preotul și credinciosul care vrea să își mărturisească păcatele.

În situații excepționale, atunci când vorbim despre un bătrân care nu se poate deplasa sau un bolnav aflat pe patul de spital, spovedania se poate săvârși acasă sau la spital.

Sfânta spovedanie se săvârșește în spațiul sacru, în biserică. Nu preotul, Dumnezeu te iartă. Preotul este doar un martor. Taina spovedaniei este penitentă, om la om. Ești doar tu cu preotul. Nu există spovedanie publică, nu există spovedanie cu mai multe persoane .”, a precizat părintele. 

Când trebuie să te spovedești

Citește și: Când poți să te împărtășești de Paște și care este semnificația acestui ritual

Ce este spovedania?

Ce este spovedania?

[Sursa foto: freepik]

Potrivit părintelui, toată lumea care consideră că are anumite păcate trebuie să se spovedească. Inclusiv copiii, începând cu vârsta de 7 ani trebuie să se spovedească. De asemenea, acest obicei ar trebui practicat cu frecvență de 40 de zile, nu doar în apropierea marilor sărbători.

Se spovedesc copiii de la vârsta la care realizează păcatul. Recomandarea este 7-8 ani, dar fiecare părinte își cunoaște copilul. Odată la 40 de zile ar trebui să ne spovedim sau odată pe lună. – de câte ori ai nevoie. Dacă urăști pe cineva, dacă simți că cineva ți-a făcut un rău, du-te la duhovnic. Spovedania și împărtășania deasă înseamnă că te sfințești, te purifici, ieși curat și ești ca un Sfânt dacă faci asta des .”, spune părintele.

Citeste si: Andreea a fost pusă „la colț” de Carina și de Iris: „Ești falsă. Cea mai malefică dintre noi”. De ce a fost atacată concurenta de la „Bravo, ai stil”- kanald.ro

Citeste si: Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Cât costă o ședință de spovedanie

Mulți credincioși se întreabă cât ar trebui să plătească pentru a se spovedii. Ei bine, părintele vine cu precizări clare în ceea ce privește această practică. Potrivit spuselor sale, preotul care te spovedește nu are dreptul să îți ceară niciun ban pentru a face acest lucru. Spovedania este gratuită și toată lumea ar trebui să se spovedească fără să aibă vreo obligație din punct de vedere financiar.

Indiferent de cât de mult ai fi greșit, vino și nu trebuie să plătești niciun ban. Dacă vreun preot vreodată vă cere vreun ban la spovedanie, vă rog să faceți reclamație la episcopie. Niciun preot nu are voie să ceară niciun ban, niciun folos financiar de la spovedanie .”, a spus părintele.  

Cum ne pregătim pentru spovedanie

Ce este spovedania?

Ce este spovedania?

[Sursa foto: freepik]

Deoarece spovedania este o taină duhovnicească, aceasta are nevoie de o pregătire spirituală pe care trebuie să o realizăm înainte de a ne mărturisi păcatele.

Astfel, părintele ne recomandă să ținem post înainte să ne spovedim și să ne facem o listă cu toate păcatele noastre pe care le-am săvârșit cu fapta, gândul sau cuvântul pentru a ne asigura că atunci când ajungem în fața preotului să nu uităm nimic.

De asemenea, este foarte important să pășim în sfânta biserică cu regret pentru păcatele pe care le-am săvârșit și cu dorința de a ne schimba.


Abonează-te pe

Citește și:

Ce semnifică postul Crăciunului

Ce înseamnă post aspru. Care sunt alimentele acceptate?

Vica Blochina, RELAȚIE cu Cristi Borcea? A spus tot fără ocolișuri. Fanii au rămas mască - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Coșmarul pe care îl trăiește Shakira, împreună cu cei doi copii, la Miami! Cântăreața caută soluții imediate - radioimpuls.ro

Andreea, în lacrimi după plecarea Milenei de la „Bravo, ai stil!” - kanald2.ro

Povestea tulburătoare a trei copii greu încercați de soartă! Micuții s-au născut într-o lume sufocată de sărăcie și au ajuns în grija bunicii după ce mama lor s-a îmbolnăvit - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 1 iunie 2023. O zodie celebrează iubirea alături de partenerul de viață!
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri