Ce este metoda KonMari de organizare si cum te ajuta sa obții casa pe care ti-o doresti


Află ce este metoda KonMari și cum te poate ajuta să îți organizezi viața și să ai succes în carieră.


In articol:

Cine este Marie Kondo, cea care a creat metoda KonMari

Marie Kondo este o tânără japoneză, care a devenit peste noapte un fenomen, printr-o idee inovativă despre cum putem face curățenie în viețile noastre.

Kondo a scris câteva cărți, care s-au vândut în milioane de exemplare și a lansat de curând pe Netflix un show de succes.

Aceasta îi sfătuiește pe oameni să aprecieze mai mult obiectele materiale pe care le au în casă și să fie mai organizați.

Japoneza ne explică cum putem să ne organizăm spațiul, folosind doar trei principii: simplifică, organizează și depozitează.

Marie arată că pentru a avea o locuință corect organizată, ar trebui ca oamenii să păstreze doar obiectele care contează pentru ei cu adevărat.

Ce este metoda KonMari de organizare

Astfel, dacă reușești să îți organizezi locuința în acest fel, vei căpăta încredere și vei avea succes.

„Magia ordinii" este cartea care a cucerit lumea. În acest volum, pentru început, ni se sugerează să facem o inventariere a lucrurilor adunate de-a lungul anilor și să renunțăm la cele care nu ne mai folosesc.

Citeste si: Cum vei evolua în timp, în funcție de zodie?

Trierea acestora trebuie făcută ținând fiecare obiect în mână. Dacă simțim că acesta nu ne mai aduce bucurie, indicat este să-l aruncăm. Scopul acestei activități este de avea o casă aerisită, care să ne influențeze pozitiv viața.

Ce este metoda KonMari de organizare a casei

Autoarea acestei metode propune, pentru a reuși să găsim mai ușor hainele de care avem nevoie, să le depozităm pe verticală, cu ajutorul unor cutii.

Marie ne recomandă să aranjăm lucrurile pe categorii: cărți, îmbrăcăminte, documente etc., lăsându-le pe cele cu valoare sentimentală la sfârșit.

Secretul constă în păstrarea obiectelor care ne sunt dragi și aruncarea celor de care nu mai avem nevoie.

Astfel, vom avea mai mare încredere în noi și succesul nu ne va mai ocoli.

Citeste si: Amenajarea holului de apartament- 6 idei practice

Ea a declarat într-un interviu că la vârsta de 15 ani ar fi auzit ,,o voce misterioasă, ca un zeu al organizării, care mi-a spus să mă uit mai atent la lucrurile mele".

De atunci a început să își organizeze altfel viața.

Ce este metoda KonMari de organizare

Metoda KonMari li se potrivește oamenilor care au înțeles partea spirituală a acesteia,   conform căreia ar trebui să ne rezervăm câteva momente de meditație, o „convorbire” cu locuința noastră, căreia să-i mulțumim pentru găzduire și pentru energia pozitivă pe care o emană.

,,Voi aduce magia schimbătoare a vieții de   zi cu zi a unei serii noi pentru o platformă globală de televiziune", spus Marie Kondo pe Istagram.

,,În această nouă serie,  voi lucra împreună cu oamenii pentru a-mi transforma casa și o transformare personala", a mai declarat celebra japoneză.


Abonează-te pe

Citește și:

Cântăreața Dodo și Liviu Kevin s-au despărțit! Ce spune cântăreața despre fostul iubit

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Oana Radu de la Bravo, ai stil! Celebrities vrea să devină mămică. Câți copii își dorește artista

Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională și profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!

|| DESCOPERĂ || Urări de nuntă. Ce mesaje de felicitare poți să le trimiți mirilor și socrilor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| DESCOPERĂ || 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri