Așa cum fiicele pot moșteni de la mamele lor cele mai frumoase trăsături fizice, din păcate, acestea pot moșteni și afecțiunile cu care cele care le-au dat viață s-au luptat de-a lungul timpului.
Artita reumatoidă este o boală care afectează articulaţiile şi apare de obicei la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani. În cazul persoanelor predispuse genetic către această boală, riscul apariţiei artritei reumatoide este cu 55% mai mare dacă cei în cauză sunt şi fumători. Din fericire, riscul începe să se diminueze imediat ce persoana în cauză renunţă la viciu.
Citeste si: A slăbit 82 de kilograme după ce a renunțat la un singur produs! Imagini șocante
Cancerele de ovare, de sân şi de colon
Riscul de a dezvolta aceste tipuri de cancer nu este neapărat mai mare dacă mama ta s-a confruntat cu unul din ele. Riscul creşte atunci când două sau mai multe rude apropiate au avut cancer. În acest caz este foarte important screningul: pantru cancerul de sân faceţi mamografii începând cu vârsta de 40 de ani, iar pentru cancerul de colon faceţi colonoscopii la fiecare 10 ani, începând cu vârsta de 50.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Carii şi afecţiuni ale gingiilor
Citeste si: HOROSCOP. Zodiile și eclipsa de Lună Plină. PIERDERI irecuperabile!
Dacă mama ta s-a confruntat cu boli ale gingiilor este posibil să moşteneşti această problemă: factorii genetici contează într-un procent de peste 45% în cazul problemelor cu dinţii.
Parodontoza este într-un procent de 30% ereditară, iar tendinţa membrilor familiei către astffel de afecţiuni, face ca igiena orală să devină şi mai importantă.Citeste si: Fenomen astronomic rar! Ce nu trebuie să faci niciodată la noapte!
Depresia este o boala care afecteaza mintea si corpul deopotrivă, având un impact dramatic asupra vieţii celui afectat. Conform unui studiu publicat în Archives of General Psychiatry, riscul de a suferi de depresie este cu 40% mai mare în cazul celor care au unul dintre părinţi diagnosticaţi cu această tulburare.
Ceea ce moştenim de fapt, nu sunt bolile în sine, ci predispozitia spre ele. Dacă avem în familie cazuri de depresie clinică, putem moşteni o tendinţă de a dezvolta boala, însa nu înseamnă că ne naştem cu depresie.