Fenomen astronomic rar! Ce nu trebuie să faci niciodată la noapte!


În noaptea de marți spre miercuri are loc o eclipsă parțială de Lună, vizibilă în totalitate din România, dacă cerul este senin, potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.


In articol:

În noaptea de marți spre miercuri are loc o eclipsă parțială de Lună, vizibilă în totalitate din România, dacă cerul este senin, potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic ”Amiral Vasile Urseanu”.

Eclipsa începe la ora 21.44, dar schimbările pe discul selenar se vor putea vedea după ora 23.00, când partea din dreapta a discului lunar va începe să fie mai puțin strălucitoare.

Faza maximă va fi atinsă la ora 0.31, pe 17 iulie, când mai mult de jumătate din discul lunii se va afla în umbra Pământului. 

Citeste si: Doliu în lumea filmului! Stephanie Niznik, actrița cunoscută pentru rolurile ei din Star Trek sau Anatomia lui Grey a murit!

Dacă veți privi Luna la acea oră, veți vedea cum partea de sus a discului este mai roșie decât partea de jos. Motivul este că ceva mai mult de 50% din discul selenar se află în umbra Pământului.

Citeste si: Cutremur în România! L-ați simțit?

Pentru bucureştenii interesaţi de astonomie, observatorul "Amiral Vasile" are program special dedicat eclipsei.

Eclipsa de Lună este un fenomen astronomic care, în ciuda explicațiilor științifice, a inspirat și fascinat mai multe generații.

TRADIȚII ȘI SUPERSTIȚII legate de eclipsa de lună

Dat fiind faptul că fenomenul este unul cu totul special și rar, a devenit o sursă a legendelor și a miturilor, printre acestea strecurându-se și numeroase superstiții.

Superstițiile legate de eclipsa de Lună se referă, în special, la fertilitate.

În tradițiile antice se bănuia că femeile însărcinate trebuie să poarte îmbrăcăminte de culoare roșie pentru a se proteja de spiritele rele. În plus, viitoarelor mame nu li se recomandă să-și atingă pântecele pe timp de eclipsă pentru că în caz contrar copilul se va naște cu semne. Cât despre copiii concepuți în perioada eclipsei, se credea că vor fi posedați de demoni.

Citeste si: HOROSCOP. Zodiile și eclipsa de Lună Plină. PIERDERI irecuperabile!

În timpul elipsei nu ar fi indicat să se pregătească masa sau să se gătească, iar toată mâncarea preparată trebuie să fie aruncată după trecerea fenomenului rar.

În tradiție se zvonea că bolta cerească capătă forța de a otrăvi pământul, motiv pentru care oamenii acopereau fântânile, de pildă. În plus, pentru a-și proteja căminele, vasele și farfuriile erau întoarse.

Și totuși există și o parte frumoasă a superstițiilor legate de eclipsa de Lună. Îndrăgostiții care se sărută în acel moment vor rămâne pentru totdeauna împreună și vor fi fericiți.

O altă superstiție mai puțin obișnuită spune că persoanele care adorm cu părul ud riscă să devină lunatice.

Citeste si: Cartofi fondanți. Nu ai mai mâncat niciodată așa ceva. Absolut delicios!


Abonează-te pe

Citește și:

Doliu în lumea filmului! Stephanie Niznik, actrița cunoscută pentru rolurile ei din Star Trek sau Anatomia lui Grey a murit!

Soția l-a prins cu amanta în apartament! Dezvăluiri ȘOC din showbiz

HOROSCOP. Zodiile și eclipsa de Lună Plină. PIERDERI irecuperabile!

Fotografiile care au cucerit milioane de fani! Cum arata familia celebrului Messi în vacanță

Nostradamus, profeții pentru zodii! Predicții până în 2028. Urmează cea mai grea perioadă cu certuri și despărțiri

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Irinel Columbeanu a dezvăluit că Monica Gabor s-a căsătorit cu Mr. Pink

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri