Carmen Negoita a preparat trei retete vegetariene in fata unei audiente formata din peste 200 de oameni dornici sa afle tainele alimentatiei raw vegan.
Fashion bloggerul roman a fost invitat la un eveniment din cadrul Saptamanii vegetarienilor din Romania, Veg Fest, ocazie cu care a prezentat publicului trei retete delicioase si sanatoase, pe care le-a si pregatit in timp real.
Carmen Negoita a inceput prin a demonstra cum se prepara spaghetele raw vegan din dovlecei. Astfel, in locul clasicelor paste fainoase, gatite la temperaturi inalte, Carmen a demonstrat ca se poate obtine o varianta raw vegan din dovlecei trecuti prin spiralator, o razatoare ce ii transforma in spaghete.
„Am trecut dovleceii proaspeti prin spiralator devenind lungi si subsiri ca spaghetele clasice. Peste acestia am asezat rosii uscate rehidratate timp de o ora, ardei taiati cubulete si un sos realizat din rosii uscate, rosii crude, usturoi, ceapa, cimbru, busuioc, zeama de lamaie. Rezultatul este delicios si a fost confirmat si de cei prezenti la workshop ”, povesteste Carmen Negoita.
Apoi, Carmen a demonstrat cum se pot obtine bomboane raw vegan, delicioase, fara zahar si lapte de origine animala.
„ Am pregatit bomboane de tip Ferrero din curmale, faina de migdale, nuca de cocos, cacao bio raw. Pe unele le-am pastrat asa, iar pe altele le-am trecut prin ciocolata raw. Ca si bautura, am preparat pe loc limonada din menta si ghimbir. Lamaia si ghimbirul se paseaza, nu se storc, iar limonada se realizeaza intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie puternic pentru ca mierea adaugata sa se omogenizeze. In functie de preferinte, aceasta limonada se poate amesteca si cu fructe de sezon ”, adauga Carmen.