Gospodinele se pregătesc intens pentru gustoasa masă de Crăciun, de pe care este imposibil să lipsească celebrele sarmale. Cu toate acestea, bucătăresele ar trebui să știe cât timp se pot păstra la frigider faimoasele sarmale, pe care toți românii le iubesc.
Când te gândești la masa de Crăciun, te gândești automat la delicioasele sarmale, care se numără printre alte preparate tradiționale românești, nelipsite de pe masa românilor.
Câte zile se pot ține sarmalele în frigider
Chiar dacă sunt gătite de Crăciun sau în orice altă zi din an, în special iarna, această mâncare delicioasă are și câteva reguli pe care trebuie să le respecți. Este important să știi că sarmalele se pot păstra în frigider pentru o perioadă de 5-6 zile, maxim o săptămână, deoarece dacă această perioadă este depășită există riscul de a face toxiinfecție alimentară.
De asemenea, gospodinele obișnuiesc să congeleze acest preparat culinar, însă există câteva aspecte importante pe care ar fi bine să le iei în considerare.
Sarmalele se pot ține la congelator pentru maxim 10 luni atunci când sunt deja gătite, iar în cazul în care nu sunt fierte, timpul scade considerabil, iar păstrarea nu poate depăși 3-4 luni, deoarece varza se va rupe, în momentul în care mâncarea va fi pe foc.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor
Sfaturi pentru păstrarea sarmalelor la frigider
Sarmalele sunt un preparat, care trebuie pus la frigider imediat ce s-a răcit, mai ales în timpul verii când temperaturile ridicate pot strica rapid mâncarea și riscul de intoxicație alimentară este mai mare.
Una dintre cele mai bune soluții pentru a păstra preparatul iubit de toți românii la frigider este ca acesta să se pună într-o caserolă care se închide etanș. Cu toate acestea, aerul nu va intra absolut deloc.
Dacă există situația în care sarmalele crude au stat în congelator este indicat să fie dezghețate la frigider, nicidecum la temperatura camerei pentru că se vor strica mult mai repede.
Sarmalele sunt foarte gustoase și nu există sărbătoare în care românii să nu le aibă pe masă. Multe gospodine le gătesc, atât în preajma sărbătorilor, cât și în alte zile din timpul anului.
Citește și: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă