Multe gospodine s-au apucat să facă cumpărături și să pregătească toate alimentele pentru masa cea mare. Ei bine, salata de boeuf este nelipsită, iar dacă vrei să îi oferi un gust de-a dreptul unic, trebuie să ai grijă la cât fierbi cartofii.
Iată de ce ingrediente aveți nevoie și care este modul de preparare!
Cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf
Citește și: Secretul pentru a pregăti cea mai bună salată boeuf de Paște. Care este rețeta lui chef Florin Dumitrescu
Dacă ești atent la cât timp se fierb cartofii pentru salata boeuf, o să ai pe masa de Crăciun un preparat de-a dreptul delicios, care îți va încânta toți invitații.
În general, cartofii pentru salata boeuf se fierb separat circa 30 de minute. Dacă vei face acest pas important, atunci cartofii din salata ta boeuf vor avea un gust special și vei folosi din ce în ce mai des această rețetă.
Citește și: Rețetă de Friptură de vită, cartofi prăjiți și sos. Un meniu gustos pentru masa de Revelion
Rețetă de salată bouef
Ingrediente
-700 gr de carne de vită, pui sau porc, depinde de gustul fiecăruia
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
-700 gr de cartofi
-300 gr de castraveți murați în oțet
-300 gr de gogoșari murați în oțet
-50 gr de mazăre boabe
-3 morcovi
-500 ml de maioneză
-sare
-măsline
Mod de preparare
Pentru început, trebuie să se pună carnea la fiert, iar aceasta se va fierbe până în momentul în care se rasolește.
Se fierb și cartofii în altă oală, pentru aproximativ 30 de minute. Se fierb și morcovii cu mazărea, iar între timp se taie gogoșarii și castraveții.Se prepară maioneza așa cum o faceți în mod obișnuit. După ce au fiert toate legumele, se taie mărunt și se adaugă într-un bol mai mare. Se amestecă foarte bine, iar înainte să puneți gogoșarii și castraveții, aveți mare grijă că aceștia trebuie storși foarte bine de zeamă.
Se ornează cu maioneză și cu ce mai doriți să aveți deasupra ei, apoi se pun și câteva măsline deasupra și este numai bună de servit familiei și celor dragi. Poftă bună.
Salata de boeuf este unul dintre preparatele care nu pot lipsi de pe masa românilor. Este de-a dreptul delicioasă, iar persoanele se bucură de bunul preparat în fiecare an.