Ce poți face dacă nu se încheagă piftia. Trucul care te va salva

Ce poți face dacă nu se încheagă piftia
Ce poți face dacă nu se încheagă piftia

Piftia este un preparate care nu lipsește de pe mesele de sărbătoari ale românilor, mai ales că este unul dintre cele mai gătite preparate din toate zonele țării.

Cu toate că pare simplu de făcut, nu toate gospodinele reușesc să o închege bine. Dacă și tu te numeri printer ele, iată ce poți să faci dacă nu se încheagă piftia.

Citește și: Rețeta de Paste carbonara a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un preparat Italian pe placul tuturor!

Ce poți face dacă nu se încheagă piftia

Piftia este unul dintre preparatele preferate de români, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Ea se poate prepara fie din cocoș, curcan sau porc. Cu toate că pare ușor de gătit, pentru ca piftia să iasă perfectă, trebuie să știți mai multe lucruri, astfel riscați să nu se închege.

Pentru a fi sigur că piftia iese perfect, trebuie să știi ce carne să alegi.

De obicei, piftia nu se face doar cu carne macră, pentru că nu se va închega. De sărbători, gospodinele preferă să pregătească piftie din carne de porc, la care adaugă și puțină grăsime.

Înainte, bunicile noastre foloseau cantități mari de usturoi la prepararea piftiei. Pe lângă el, ele adăugau și rădăcini de pătrunjel, pe care le fierbeau înainte.

Acestea niciodată nu se apucau să gătească piftia de porc fără să facă un test înainte.

Așadar, după ce carnea de porc cădea de pe os, scotea câteva linguri de zeamă și o punea într-o farfurie. Aștepta câteva minute bune ca să vadă cât de bună este compoziția. Dacă se închega, înseamna că răcitura ieșea perfect.

Ce poți face dacă nu se încheagă piftia
Ce poți face dacă nu se încheagă piftia[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Cum decongelezi pâinea. Trucul genial care se folosește la marile restaurante

Trucuri care te ajută să obții piftia perfectă de sărbători

Este bine cunoscut faptul că  gelatina ajută piftia să se închege mult mai bine, dacă nu ați reușit să  închegați zeama anterior. Mai precis, la 1/2 l de apă se pun aproximativ 7-8 grame de gelatină. Aceasta trebuie neapărat să fie dizolvată în apă caldă, după care se toarnă peste zeamă și se amestecă până se obține o compoziție omogenă.

Trebuie să știți că răcitura se fierbe îndelung, la un foc mic și neacoperită.

Dacă veți urma acești, veți obține o piftie de-a dreptul delicioasă, dar și bine închegată.

În același timp, este bine să folosești o lingură de lemn atunci când amesteci piftia. Potrivit obiceiurilor străvechi, acest lucru ajută la o mai bună închegare a piftiei.

Ce poți face dacă nu se încheagă piftia
Ce poți face dacă nu se încheagă piftia[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Rețetă pentru cea mai bună turtă dulce de Crăciun. Care este secretul pe care puține gospodine îl știu

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de Chec pufos cu stafide și prune uscate. Gospodinele vor primi multe aprecieri pentru acest preparat!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Rețeta de Plăcinte cu brânză, gata în mai puțin de o oră!

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies