Cât se ține peștele la cuptor în folie. Trucuri și sfaturi pentru o masă delicioasă

Pește la cuptor

Pește la cuptor

Iată cât se ține peștele la cuptor. Trucurile și sfaturile pentru o masă de neuitat.

Postul Paștelui este momentul perfect în care poți să pregătești pește, în zilele de dezlegare, iar pentru cei care nu țin post și nu mai știu ce să gătească, un pește la cuptor, delicios, este tot ce au nevoie. Iată care sunt sfaturile și trucurile pentru o masă de neuitat.

Cât se lasă peștele la cuptor în folie sau fără?

Citește și: Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

Pește la cuptor
Pește la cuptor[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de cremă de zahăr ars cu lămâie a maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. „O rețetă deosebită, ceva dulce, apetisant.”

Peștele are o mulțime de beneficii pentru sănătatea ta, dacă acesta este gătit cum trebuie. Acest preparat este extrem de gustos și sănătos și nici nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie pentru a avea o masă delicioasă.

Fie ca alegem să îl gătim cu folie de aluminiu sau fără, timpul în care peștele stă la cuptor este important pentru a ajunge la rezultatul dorit. După ce ați adăugat toate ingredientele de care aveți nevoie deasupra peștelui și ați adăugat și uleiul cu care să stea la gătit, peștele se dă la cuptorul încins pentru aproximativ jumătate de oră, iar dacă alegeți să adăugați și folie pe deasupra, după primele 15 minute se scoate tava și se înțeapă folia de aluminiu cu ajutorul unei scobitori, apoi se lasă în continuare la cuptor.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Folie de aluminiu sau hârtie de copt?

Pește la cuptor
Pește la cuptor[Sursa foto: freepik]

Cu siguranță v-ați pus și întrebarea dacă ar fi indicat să alegeți hârtie de copt sau folie de aluminiu atunci când doriți să pregătiți un pește. Hârtia de copt poate fi încălzită până la 215 grade, iar folia de aluminium atinge o temperatură mult mai mare.

În momentul în care doriți să gătiți carne, folia de aluminiu vă va ajuta ca temperatura să fie una mult mai mare și să vă ajute mai ușor să pregătiți mâncarea dorită. Chiar dacă în cazul cărnii se folosește implicit folie de aluminiu, atunci când vorbim de pește la cuptor, ambele variante sunt la fel de bune, deoarece puteți înfășura hârtia de copt în mai multe condimente și uleiul până să adăugați peștele.
Dacă doriți ca peștele să iasă unul crocant, mai indicat ar fi să înfășurați fiecare fâșie de pește în folie de aluminiu, ca mai apoi să vă bucurați de gustul său.

Cum faci cel mai bun pește la cuptor

Pește la cuptor
Pește la cuptor[Sursa foto: freepik]

Există mai multe modalități de gătit peștele la cuptor, dar una dintre cele mai simple și populare rețete este să îl  pui într-un vas de sticlă sau de ceramică cu ulei, apoi să adaugi condimente după gustul vostru, usturoi, ierburi aromate, lămâie sau roșii și să-l pui la cuptor până

când devine suculent și se rumenește. Un secret este ca atunci când alegeți să gătiți pește la cuptor este să mergeți către peștele potrivit, în general peștele mai gras, cum ar fi somonul, halibutul sau tonul, deoarece carnea lor este mai densă și rezistă mult mai bine la căldură. Un pește care nu are destulă grăsime, în momentul în care va intra în contact cu temperatura ridicată a cuptorului, se va usca foarte tare, iar partea suculentă de carne va dispărea, rămânând doar pielea crocantă.

Citește și: Bat clopotele de nuntă în „Casa iubirii”? Bogdan îi va oferi Rebeccăi un inel? Aflați cum va reacționa concurenta, joi, 23 mai, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Cât a ajuns să coste roșiile românești în piețe! Românii, în pragul disperării- stirilekanald.ro

Reteța de păstrăv la cuptor în folie de copt

Pește la cuptor
Pește la cuptor[Sursa foto: freepik]

INGREDIENTE

  • 2 bucăți păstrăv
  • 1 lămâie
  • 2 crenguțe proaspete de mărar
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • pentru servire:
  • mărar și ceapă verde

Pentru a găti c el mai bun păstrăv la cuptor, aveți nevoie de două bucăți de păstrăv, lămâie, două crenguțe proaspete de mărar, sare, piper negru, ulei, iar atunci când îl serviți puteți să adăugați mărar și ceapă verde. După ce ați tăiat peștele felii și ați adăugat toate condimentele necesare pe el, încîlziți cuptorul la 220 de grade  și pregătiți două folii cu care să îl înveliți. Este important ca înainte să adăugați păstrăvul pe folie să stropiți folia cu ulei și să-l condimentați cu toate cele necesare, iar în interiorul păstrăvului să adăugați câte o crenguță de mărar și două felii de lămâie. Păi deasupra stropiți foarte bine peștele cu ulei, iar când îl împachetați, vă asigurați că toate marginile sunt bine strânse. În momentul în care adăugați peștele la cuptor, trebuie să aveți în vedere că nu mai puteți reveni asupra foliei în timpul coacerii, așa că mai bine vă pregătiți înainte toate condimentele cu care vreți să dați savoare preparatului vostru. Adăugați la cuptor pentru 20-25 de minute, iar în momentul în care scoateți, se desface cu grijă și apoi se servește cu ceapă verde și mărar proaspăt tocat.  Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Drob mănăstiresc din pește, rețeta inedită de la părinții mănăstirii Putna. „Un drob bun este un drob care este foarte bogat în verdeață”

WOW! Cum arăta Gabriela Cristea, acum 20 de ani! Înaltă, slabă, cu fuste mini, făcea furori. Imagini BOMBĂ

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Cu adâncă tristeţe anunţăm trecerea la Veşnicie". Este doliu în lumea filmului românesc! Costel Constantin a murit la vârsta de 81 de ani

Horoscop 23 mai 2024. Află ce zodie devine mai puternică decât ar fi crezut

Primul jetpack testat în România: Salvamontiștii din Alba au redus timpul de intervenție de la 90 de minute la 2 minute

Breaking news despre Florin Piersic!


Cookies