Lipsa comunicării în relația de cuplu și a atenției sunt printre principalele motive pentru care unele relații nu mai funcționează, care duc de cele mai multe ori la despărțire.
Partenerii de cuplu întâmpină zilnic conflicte privind multe aspecte, precum felul în care aleg să își petreacă timpul și cu cine, modul de cheltuire a banilor, felul în care duc la capăt sarcinile cotidiene. Modul în care oamenii aleg să își gestioneze conflictele, influențează succesul relației. Persoanele care reușesc să clădească relații de durată, tratează relația de cuplu cu mai multă atenție, dăruire, înțelegere, respect si sprijin când este nevoie. Așadar,
Care este scopul unei relații
Cu trecerea timpului, partenerii de viață devin un întreg. Specialista a accentuat acest aspect prin menționarea unor diferite etape prin care un cuplu trece. Oamenii trebuie să conștientizeze faptul că fiecare persoană în parte este diferită, are obiceiuri diferite, gânduri diferite, simt emoții într-un mod total diferit, însă acest lucru nu este întotdeauna un lucru rău.
Citeste si: Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”
Citeste si: De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Pentru o relație de cuplu de calitate este important pentru oameni să vadă în ce etapă este cuplul, deoarece se trece prin niște etape. Un el și o ea se cunosc, intră într-o relație, iar la începutul relației sunt doi care intră, însă devin unul. După care, urmează etapa în care sunt doar unul: gândesc la fel, simt în același mod, sau cel puțin așa pare. Mai apoi, urmează etapa următoare în care cineva face un pas în care el îi spune că iese cu prietenii lui, iar ea să nu fie de acord. (...) Relația nu o vedem, însă, este ca un organism viu între cei doi, fiind o distanță suficientă, dar și o legătură. Plus de asta, învățăm să trăim cu faptul că suntem diferiți, și acceptăm asta respectându-ne și pe noi dar și pe celălalt.(...) Să trăiesc bine, să fiu împlinit, să mă dezvolt. Oare reușesc să fac asta în relația asta, respectându-l pe celălalt și cum se transforma el in timp?”, a
Cum putem comunica respectuos cu partenerul
Înainte de comunicarea cu partenerul, este recomandat ca persoana respectivă să se asculte întâi de toate pe ea însăși, pentru a știi exact cum și ce să comunice. Lucrurile de multe ori nu vor funcționa de la sine dacă este prezentă doar iubirea, care îi poate sili să ierte orice. Mesajele transmise și recepționate vor fi filtrate prin propriile așteptări față de relația de cuplu, sau față de partener, având o încărcătură simbolică mai mare.
Citeste si: Cum să ai o relație o fericită. ,,Prietenia joacă un rol destul de important”
Citește și: Mercenarul Horațiu Potra, explicație halucinantă despre venirea lui la București înarmat- stirilekanald.ro
Citeste si: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică. „În general, vorbim despre un abuzator și o victimă”
“E foarte important să mă ascult pe mine înainte să vorbesc, pentru că mi-e foarte ușor să-i spun ce să facă, cum să facă, cum ar fi mai bine să facă.(...) Un lucru important este ca la început să ieșim din mitul ăsta, că dacă ne iubim lucrurile o să meargă de la sine sau dacă ne iubim, ne putem ierta orice. Iubirea e una, relația este ceva diferit. Pentru că există o mare diferență: iubire mea și iubirea lui sunt diferite. Din punct de vedere al relației și ce deschid pe gură, sau atitudinea pe care o am, el va păstra un mesaj în interior, următorului mesaj putând să fie în același fel. Așadar, relația poate ajunge să se destrame. (…) Pentru unii, sunt importante cuvintele, pentru alții este important tonul. Concluzia este că dacă reușesc să vorbesc despre ceva important, dacă aș putea să transmit mesajul într-un mod mai drăguț, este cu totul altceva. În fiecare zi maltratăm relația, însă se poate și altfel, și este simplu”, a spus ea.