Cum poți avea o relație fericită și de durată. “Bărbatul nu are puteri telepatice.”


Totul decurge frumos la începutul unei relații, însă, din păcate, unele sentimente dispar în timp. Multe relații se distrug în mod dureros, pentru unul sau ambii parteneri.


In articol:

Menținerea unei relații fericite și de durată în cuplu este un lucru uneori dificil, care implică efort din partea ambilor parteneri, în mod egal. Într-o relație este nevoie de iubire, de respect, de emoție, însă de foarte multe ori aceste lucruri se pierd. Oksana Ionașcu, antreprenor și coach de feminitate, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV, despre cum se menține o relație de cuplu fericită, și de lungă durată.

Cel mai important lucru este ca amândoi să ofere implicare în tot ceea ce fac, și să aibă o doză de responsabilitate și maturizare când lucrurile devin serioase. Greșeala făcută deseori în relația de cuplu constă în faptul că se exprimă prin propriul limbaj al dragostei, și nu prin cel al partenerului. Așadar, se pune accentul pe faptul că trebuie să se implice în egală măsură amândoi cu mai multă responsabilitate, pentru bunăstarea relației.

“În primul rând, este nevoie de doi oameni nu doar implicați, deoarece este importantă și calitatea implicării. E foarte important ca cei doi oameni să fie de la început maturi, responsabili și care vor. Pe mulți îi copleșesc nu doar criza, ci și bunăstarea. Miza este ce se întâmplă cu noi, cu mine și cu partenerul, astăzi, peste un an, peste cinci, peste zece ani”, a spus specialistul.

Citeste si: Cum se distruge relația de cuplu. ”Greșelile sunt micuțe, dar consecințele pot fi mari.”

Cum poți avea o relație fericită și de durată

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

Maturizarea unui cuplu apare odată cu anumite confruntări, cu stabilirea limitelor și a nevoilor fiecăruia. De aici se nasc așteptările sănătoase, în care celălalt va oferi încredere, stabilitate și siguranță emoțională. O așteptare sănătoasă este un partener comunicativ, și disponibil în găsirea căii de mijloc prin care să se decidă cea mai bună variantă pentru amândoi. Totodată, este importantă construirea intimității reale, în care se pot purta discuții deschise despre orice, fiecare putând să-și arate vulnerabilitatea.

Cum să menținem o relație încât să fie întotdeauna vie

Respectul în relația de cuplu se câștigă zilnic, se cultivă cu atenție, cu reciprocitate și din voința amândurora care înțeleg că a iubi înseamnă a clădi ceva. Respectul se oferă prin gesturi, cuvinte frumoase, comunicare eficientă. Specialistul a specificat faptul că, lucrurile care nu sunt plăcute de către noi, nu trebuie oferite mai departe partenerului de viață, deoarece fiecare are propriul limbaj al iubirii care trebuie comunicat.

“Primul criteriu este respectul. E foarte necesar să simțim acea căldură, acea gingășie, acea atracție, prin gesturi, prin comportament, prin gândire, prin comunicare, prin felul în care te-ai prezenta în fața partenerului. Sunt foarte multe erori pe care noi femeile le facem un mod inconștient, și ne plângem de bărbați. Respectul este foarte simplu: ce ție nu-ți place, nu face celuilalt. Un sfat important este să îi dai partenerului ceea ce-i place, deoarece fiecare are propriul său limbaj de iubire.”, a spus ea.

Citeste si: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică. „În general, vorbim despre un abuzator și o victimă”

Cum poți avea o relație fericită și de durată

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Banii în cuplu, la comun sau separat? „Îmi place să o privesc ca o relație de egalitate între cei doi parteneri!”

Fiecare dintre parteneri vrea să se simtă apreciat, iubit și înțeles, dar pentru asta este necesar să fie atenți și la nevoile celui de lângă el. Specialista a precizat faptul că femeile trebuie să comunice într-un mod direct cu partenerul de viață, despre nevoile și obiceiurile care le ajută la menținerea unui echilibru în relație. Însă, ele trebuie să conștientizeze faptul că partenerii pot oferi uneori și răspunsuri care pot provoca supărări, care nu sunt necesare în anumite situații.

Citeste si: 5 Sfaturi pentru rezolvarea problemelor în cuplu

Cum poți avea o relație fericită și de durată

[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Cum depășești o dezamăgire în dragoste. Care sunt pașii pentru a depăși această perioadă

Bărbatul nu are puteri telepatice. Aici ne întoarcem la punctul unu. Doi adulți maturi, responsabili care în egală măsură vor. Au această predispunere ei sunt dornici, au interese și vise comune. Amândoi în parteneriat lucrează la realizarea acestor interese și vise comune. Bărbatului trebuie să-i spui mură în gură pe un limbaj foarte drăgălaș, iubitor, relaxant, obiceiurile care ajută la menținerea relației, precum micul gest cu luatul unor flori. Este foarte important ca noi femeile să ne dezobișnuim din a ne supăra. El poate să spună da, dar el poate să spună și nu.”, a încheiat ea.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se distruge relația de cuplu. ”Greșelile sunt micuțe, dar consecințele pot fi mari.”

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce se ajunge la violență în cuplu. ,,Disputele verbale se transformă în cele fizice”

Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Situația nu este minunată în acest moment.” Oana Roman și Marius Elisei, din nou în punctul de a se despărți?! Vedeta a făcut destăinuiri controversate în mediul online
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri