Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă. „Este bine să facem diferența între dragoste și iubire”


Află care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să-ți duci relația la nivelul următor.


In articol:

În cadrul unei emisiuni, Alina Nedeloiu, psiholog clinician și psihoterapeut, a oferit câteva sfaturi de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți transformi relația într-una de lungă de durată.

Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă

Citește si: Care sunt efectele alcoolului în relația de cuplu. „Când te lupți cu alcoolismul este ca și cum te-ai lupta cu un monstru.”

Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă

Cum transformi o relație pasageră într-una serioasă

[Sursa foto: pexels]

Primul lucru pe care trebuie să-l avem în vedere atunci când vrem să transformăm relația de cuplu într-una serioasă este comunicarea.

Trebuie să comunici deschis cu persoana de lângă tine despre așteptările pe care le ai și să încercați să găsiți o cale comună pe care să mergeți amândoi.

În primul rând este bine să fim sinceri și să vedem dacă amândoi ne dorim același lucru, dacă ambii parteneri își doresc același lucru, își doresc să continue relația și atunci să vedem care responsabilități ar putea să stea împotriva acestei relații.

Și atunci, comunicarea din nou vine în sprijinul nostru .”, spune specialistul.

De asemenea, pe lângă comunicarea, care este foarte importantă în orice relație, mai trebuie să existe pasiunea de la început, cea care vă face să vă apropiați, dar nu este suficientă pentru a transforma o relație într-un serioasă.

Doamna psiholog spune că pe lângă comunicare și pasiune, trebuie să avem în vedere și intimitatea și angajamentul unei relații serioase. Trebuie să ne asigurăm că persoana de lângă noi este pregătită să facă pasul următor și să oficializeze relația.

Cred că pe lângă comunicarea despre care vorbeam mai devreme, mai adaugă doi piloni la acela de care tocmai ai zis, adică la pasiune, ceea ce se naște atunci când se înfiripă acea iubire de o vară și acei doi piloni în plus sunt intimitatea și angajamentul ”, explică specialistul.

Cum ne dăm seama că poate fi o relație de durată

Citește si: Cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar”

Cum ne dăm seama că poate fi o relație de durată

Cum ne dăm seama că poate fi o relație de durată

[Sursa foto: pexels]

Înainte să începem o relație trebuie să hotărâm noi înșine ce ne dorim de la relația respectivă. Dacă ne dorim o relație serioasă trebuie să știm care sunt semnele ce ne indică faptul că suntem pe drumul cel bun.

Astfel, dacă între cele două persoane se creează acea legătură apropiată și își doresc în continuare să se întâlnească, să vorbească să petreacă timp împreună și mai mult decât atât, să ajungă în momentul în care își împărtășesc gândurile și emoțiile cu lejeritate, înseamnă că între cei doi s-ar putea forma o relație de lungă durată.

Totodată, trebuie să știm să facem diferența dintre sentimentul de îndrăgosteală și cel de iubire ca să nu fim păcăliți de aparențe. „ Este bine să facem diferența între dragoste și iubire. Sentimentul acela de îndrăgosteală este un pic diferit de iubirea adevărată. Îndrăgosteala este ca luna de miere: momentele acelea de început în care ne simțim foarte bine, în care nu ne punem foarte multe întrebări și doar ne bucurăm de prezent .”, explică specialistul.

Cum evităm să ne îndrăgostim de persoana nepotrivită

Citește si: Cum îți revii după ce ai fost trădat de partener: „Oamenii înșală și când sunt în relații foarte bune”

Cum evităm să ne îndrăgostim de persoana nepotrivită

Cum evităm să ne îndrăgostim de persoana nepotrivită

[Sursa foto: pexels]

Se întâmplă adesea să păstrăm lângă noi persoana nepotrivită, care nu ne împărtășește aceleași sentimente și care nu are aceleași așteptări de la relația respectivă. Pentru a evita aceste momente, doamna psiholog ne recomandă să încercăm mai întâi să ne cunoaștem pe noi înșine. „ Aici este nevoie de o foarte bună cunoaștere de sine. Ca să facem chestia asta avem nevoie să lucrăm puțin cu noi înainte. Ar fi bine să fim atenți la acele steaguri roșii care se referă la anumite semnale care ar putea să ne fie nouă că persoana de care ne-am îndrăgostit nu este persoana potrivită pentru noi .”, spune specialistul.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că ne comunicăm în mod corect așteptările pentru că principalul motiv care stă la baza unei relații pasagere care nu a depășit acest prag este faptul că avem anumite așteptări pe care nu le împărtășim sau pe care le împărtășim într-un mod în care celălalt nu înțelege.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică. „În general, vorbim despre un abuzator și o victimă”

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid


DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Am acceptat situația.” Ilie Năstase a dezvăluit ce pensie militară încasează lună de lună. Fostul tenismen riscă sancțiune, după ce a fost prins sub influența alcoolului la volan
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri