Majoritatea oamenilor țin legumele la rece, în special castraveții. Pe perioada verii, roșiile și castraveții sunt nelipsite din bucătăria românilor. Se pare că este greșit să ținem castraveții în frigider.
Pentru a fi proaspeți mai mult timp, aceștia nu trebuie ținuți la temperaturi atât de mici.
Castraveții ținuți în frigider, o greșeală comună
Citeste si: Rutina de dimineață pentru o zi productivă și plină de zâmbete
Din dorința de a avea fructe și legume proaspete pentru cât mai mult timp, majoritatea oamenilor le depozitează în frigider. Cu toate acestea, nu este recomandat să procedăm astfel, pentru toate aceste produse. Spre exemplu, specialiștii susțin că nu este bine să ținem castraveții la temperaturi atât de scăzute. Chiar dacă este recomandat ca legumele să fie păstrate într-un loc răcoros, în frigider poate să fie un mediu prea rece. Experții au ajuns la concluzia că legumele putrezesc mai repede dacă sunt ținute la o temperatură de sub 10 grade.
Ce beneficii au castraveții
Citeste si: Oana Moșneagu a împlinit 32 de ani. Ce mesaj i-a transmis iubitul ei, Vlad Gherman
Această legumă are multe beneficii pentru organismul nostru. Castraveții sunt un aliat bun împotriva îmbătrânirii pielii. De asemenea, aceștia întăresc oasele, pot regla diabetul, ajută creierul și memoria. Mai mult, castraveții contribuie la sănătatea inimii și au nenumărate vitamine esențiale pentru corp. Această legumă este bogată în vitamina A, vitamina C, vitamina B, calciu, siliciu și zinc. Castraveții sunt o opțiune bună atunci când ne dorim să urmăm o dietă, dar pot fi combinați în multe rețete.
Castraveții, aliatul perfect pentru hidratarea pielii
Citeste si: Cum s-a afișat Alex Leonte, după despărțirea de Theo Rose
Castraveții nu sunt o legume utilizată doar în bucătărie, ci și în cosmetică. Numeroase femei utilizează această legumă în diverse măști faciale și tratamente.