Cartofi Wedges, crocanți la exterior și pufoși în interior! Cum îi prepari la tine acasă?

Cartofi Wedges, crocanți la exterior și pufoși în interior! Cum îi prepari la tine acasă?

Cartofii Wedges pot ține locul unei garnituri extrem de gustoase, fiind savuroși și sățioși, în același timp.

Dacă prepari rețeta de Cartofi Wedges, nu ai cum să dai greș. Fie că îi pregătești la cuptor sau alegi varianta clasică de a-i prăji, rezultatul va fi în mod sigur pe placul tuturor.

Cartofii Wedges sunt foarte crocanți la exterior, având un interior pufos și aromat. Aceștia pot fi folosiți ca garnitură, dar și ca gustare între mese. Pot fi serviți fie simpli, fie cu parmezan, brânzeturi sau diferite sosuri.

Rețeta pentru Cartofii Wedges este foarte simplă și nu ai nevoie de multe cunoștințe în bucătărie pentru a o pregăti. În plus, este extrem de rapidă și chiar sănătoasă, dacă alegi varianta de a coace cartofii la cuptor.

Cartofii sunt bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6 și nu conțin gluten, colesterol sau grăsimi. Dacă nu îi prăjiți, cartofii pot să aducă un aport nutrițional benefic organismului.

Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

TIMP DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 40 min

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi pudră
  • 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
  • sare
  • Piper

[Sursa foto: PixaBay]

MOD DE PREPARARE

Cum se prepară cartofii wedges?

  1. Curățați cartofii de coajă și spălați-i foarte bine. Dacă ați cumpărat cartofi noi, le puteți lăsa coaja intactă. Coaja cartofilor conține potasiu, aceștia fiind considerați mai sănătoși în această variantă.
  2. Tăiați cartofii felii, de o grosime aproximativ egală cu cea a degetului mare și puneți-i într-un recipient adânc.
  3. Adăugați ulei vegetal și amestecați foarte bine.
  4. Într-un bol separat, amestecați piperul cu pudră de usturoi și boia.
  5. Presărați condimentele în bol, peste cartofi și amesecați din nou.
  6. Puneți Cartofii Wedges într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt, dar aveți grijă să nu îi suprapuneți.
  7. Puteți presăra rozmarin uscat peste cartofi, pentru o aromă intensă.
  8. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220 de grade.
  9. Lăsați-i la copt timp de jumătate de oră și apoi întoarceți cartofii pe partea cealaltă. După ce îi scoateți, adăugați sare, piper sau parmezan ras, în funcție de preferințe.

Poftă bună!

[Sursa foto: PixaBay]

Cartofii Wedges sunt extrem de sățioși și pot fi savurați simpli sau în combinație cu  o bucată zdravănă de carne sau de pește!

Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

 

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Mama Geta este din nou pusă pe treabă, înainte de sărbătorile de iarnă! Ce vinde, de această dată, și care este prețul stabilit de mama fraților Sterp: "Vindem!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

După o perioadă de TĂCERE, Alina Sorescu face noi confesiuni dureroase despre ce s-a întâmplat în viața ei alături de Alexandru Ciucu și a scos la iveală DETALII TULBURĂTOARE: " Dacă nu făceam așa, mă acuza că..."CE A FĂCUT pentru a o controla

David Pușcaș, contrariat de faptul că are multe drepturi, după ce a fost adoptat, însă nu îi sunt oferite sau luate în seamă de Luminița Anghel! Când a fost dat afară din casă? "Nu există așa ceva!"

Imagini spectaculoase de la nunta celebrului Feyyaz Şerifoğlu, protagonistul serialului "Fata de la fereastră"! Iată cine este soția îndrăgitului actor

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!