Care este temperatura de coacere pentru PANDIȘPAN. "„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare"


Află la ce temperatură se coace pandișpanul. Cum poți găti unul dintre cele mai întâlnite deserturi din casele oamenilor


In articol:

Deși nu este un preparat tradițional, pandișpanul pare să fie în topul preferințelor românilor atunci când vine vorba de dulciuri.

Pufos și gustos, pandișpanul clasic poate fi inclus fără probleme în meniul săptămânal, în cantități rezonabile.

„Nimic nu îngrașă, nimic nu slăbește, nimic nu îmbolnăvește, nimic nu vindecă apropo de mâncare. Totul ține de cantitate. Și atunci, a-l învăța pe cel mic că trebuie mâncat din toate, dar că din unele alimente mâncăm mai rar, este un lucru care ține de noțiunea de a fi binecrescut.

Se învață în copilărie“ spune Mihaela Bilic în cartea sa.

Sfaturi de bază pentru un pandișpan pufos și delicios

Secretul unui pandispan pufos

De ce se lasă pandispanul

1. Pentru pandișpanul clasic, folosiți 30 de grame de făină și 30 de grame de zahăr la un ou.

2. Nu folosiți praf de copt, întrucât veți obține, cel mai probabil, un pandișpan cu gust de praf de copt și cocoașă.

3. Ingredientele trebuie păstrate la temperatura camerei, nu scoase direct din frigider, înainte de a ne apuca să preparăm compoziția.

Citeste si: CITEȘTE: Cum faci cea mai bună PLĂCINTĂ de DOVLEAC. E o singură rețetă și te vei ”ține” de ea toată viața

4. Făina se cerne întotdeauna înainte de a fi adăugată treptat în compoziție. Încorporarea acestui ingredient se realizează amestecând de sus în jos, cu grijă, până când obținem o compoziție pufoasă și țeapănă.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: "Pe noi ne-a lăsat amanet cu nouă zile înainte." Acuzatii fara precedent la adresa lui Adi Sina!- radioimpuls.ro

5. În timpul coacerii, nu se deschide cuptorul în cazul unui pandișpan. După ce ați stins focul, trebuie să îl lăsați încă 15 minute în cuptor cu ușa întredeschisă.

Astfel, feriți desertul de un șoc termic și veți obține consistența dorită.

6. Ne vom da seama că pandișpanul este gata atunci când observăm că se desprinde singur de pe marginile formei și capătă acea culoare aurie.

La ce temperatură se coace pandișpanul

Pandișpan clasic. Ingrediente (26 cm)

  • 7 oua medii
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • un varf de cutit de sare

 

Mod de preparare pandișpan


Mixați ouăle alături de zahăr și de un vârf de sare până când observați că se triplează volumul compoziției.

Adăugați treptat făina cernută și amestecați cu o lingură, de jos în sus, până când aceasta se încorporează și obțineți un amestec consistent și omogen.

Citeste si: În ce relații au rămas Anamaria Prodan și Flavius Nedelea, după ce s-au despărțit: „Nu există zi să nu mă sune, nu există zi să nu îl sun”. Cei doi urmează să plece împreună, în vacanță- kanald.ro

Citeste si: FOTO/VIDEO- Șerpii pun stăpânire pe România! Imagini halucinante din Drobeta și Cluj, acolo unde reptilele se simt ca la ele acasă: „Șarpe de peste 150 de cm!”- stirilekanald.ro

Așezați aluatul într-o formă tapetată cu făină și unt și nivelați suprafața.

Pentru a elimina excesul de aer, loviți forma de masă după ce ați nivelat pandișpanul.

La ce temperatură se coace pandișpanul

Secretul unui pandispan pufos

Înainte de a introduce pandișpanul, cuptorul trebuie preîncălzit la o temperatură de 170 de grade Celsius. Lăsați desertul la copt timp de 20-25 de minute, până când observați că se desprinde de pe marginea formei și capătă acea culoare aurie.

Stingeți cuptorul și lăsați pandișpanul să se răcească timp de aproximativ 15 minute, cu ușa întredeschisă.

Răsturnați pandișpanul și lăsați-l să se răcească, abia apoi tăiați-l felii și savurați-l.

Puteți să îl combinați cu duceață de gutui sau de căpșuni, dacă simțiți nevoia de o completare mai dulce.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe dulceața de GUTUI. „Gutuile au rol în întărirea inimii, datorită potasiului pe care îl conţin, dar ajută şi la scăderea tensiunii şi a colesterolului"

Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

Ingredientul pe care să-l adaugi când gătești orez. Îi dă un plus de savoare - ego.ro

„Am plecat” Bilețelul pe care Mara Bănică l-a găsit în casă. A izbucnit în lacrimi - wowbiz.ro

Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa... - radioimpuls.ro

Carina și Constanția au părăsit competiția! - kanald2.ro

Alexandru este noul concurent din Casa iubirii! „Chiar am venit să iubesc!” Tânărul a dezvăluit care cele trei fete pe care le admiră deja și pe care își dorește să le cunoască!... - kanald.ro

VIDEO - Ultimele detalii în cazul femeii care a fost găsită moartă în Sectorul 4, într-un sac de plastic din lada patului: „Mirosea puternic”. Unde s-ar ascunde suspectul... - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul 2023. Ce trebuie să împartă femeile pe 24 iunie
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri