Care este secretul Gherghinei Stancu, pentru cele mai gustoase murături de iarnă? Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas!

Care este secretul Gherghinei Stancu, pentru cele mai gustoase murături de iarnă? Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas!
Care este secretul Gherghinei Stancu, pentru cele mai gustoase murături de iarnă? Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas!

Interpreta Gherghina Stancu a împărtășit cu publicul larg, câteva trucuri pentru a putea pregăti cele mai gustoase murături, pentru acest sezon de iarnă.

Gherghina Stancu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate soliste de muzică populară, de la noi din țară. Aceasta se bucură de succes pe toate planurile, însă în special atunci când vine vorba despre... bucătărie. Recent, interpreta a dezvăluit care sunt secretele sale în ceea ce privește pregătirea temeinică a murăturilor, pentru orice sezon de iarnă.

Murături de iarnă, pregătite de Gherghina Stancu

Citește și: Dragostea chiar trece prin stomac! Gina Pistol a dezvăluit cum l-a cucerit pe partenerul său de viață, artistul Smiley

muraturi
Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas![Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Secretul bunicii Gherghina pentru roșiile puse la murat. Ce frunze adaugă aceasta în borcan: “O lingură de sare la litrul de apă.”

Ingrediente

  • castraveți
  • sfeclă roșie
  • varză roșie
  • gogonele
  • morcovi
  • pepene roșu, potrivit de mare
  • țelină rădăcină
  • frunze de țelină
  • câțiva căței de usturoi
  • ardei iute roșu
  • o lingură de sare grunjoasa la un litru de apă

Mod de preparare

  1. Avem nevoie de castraveți, sfeclă roșie, varză roșie, gogonele, iar dacă sunt un pic coapte sunt și mai bune, morcovi, pepene roșu, potrivit de mare, țelină rădăcină, frunze de țelină, uneori pun și câțiva căței de usturoi, dar adaug și ardei cornul caprei, adică ardei iute roșu.
  2. Înțep acest ardei la vârf, cu o andrea, ca să poată lua sare. Anul trecut am pus și gogoșari și au ținut foarte bine!
  3. Pun o lingură de sare grunjoasa la un litru de apă, eu încălzesc apa cu saramură
    pentru a se topi foarte bine sarea. Anul trecut am făcut murături și cu conservant, la prima serie, iar la doua serie numai cu sare!
  4. Eu încă mai folosesc și o putină mică din lemn, e mai greu pentru că trebuie să țin apa în ea până ajunge la stadiul să nu curgă saramura! Eu așa am pomenit de la părinții mei, dar e mai ușor și mai simplu în recipiente de plastic.
  5. Putina trebuie rașchetată bine, ca la carte, dar e adevărat gustul murăturilor e altul, e mult mai bun!”, a explicat Gherghina Stancu, conform click.ro.

gherghina stancu
Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas![Sursa foto: shutterstock]

Pe lângă secretele și obiceiurile dezvăluite de artistă, chiar și actorul Dorel Vişan e un bucătar priceput, iar printre secretele sale legate de prepararea murăturilor, se află și următoarele: "De exemplu, pe lângă ce trebuie pus în murături, adică boabe de porumb, leuștean, mărar și cimbru, eu adaug în borcane și multe felii de hrean.

Nu multe, ci foarte multe, le strecor așa printre murături.

Trebuie să evitați sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găsește prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneți așa ceva la murături, eu și la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină.

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Mare grijă însă și la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale și cu tot felul de mizerii!", conform aceleiași surse menționate anterior.

cele mai gustoase muraturi
Solista de muzică populară a dezvăluit totul, pas cu pas![Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Secretul bunicii Gherghina pentru roșiile puse la murat. Ce frunze adaugă aceasta în borcan: “O lingură de sare la litrul de apă.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Horia Brenciu, martor la o arestare dintr-un aeroport din Londra! Artistul urma să ia parte la un concert, însă la aterizare a fost luat prin surprindere de zarva resimțită

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies