Interpreta Gherghina Stancu a împărtășit cu publicul larg, câteva trucuri pentru a putea pregăti cele mai gustoase murături, pentru acest sezon de iarnă.
Gherghina Stancu este una dintre cele mai cunoscute și apreciate soliste de muzică populară, de la noi din țară. Aceasta se bucură de succes pe toate planurile, însă în special atunci când vine vorba despre... bucătărie. Recent, interpreta a dezvăluit care sunt secretele sale în ceea ce privește pregătirea temeinică a murăturilor, pentru orice sezon de iarnă.
Murături de iarnă, pregătite de Gherghina Stancu
Ingrediente
- castraveți
- sfeclă roșie
- varză roșie
- gogonele
- morcovi
- pepene roșu, potrivit de mare
- țelină rădăcină
- frunze de țelină
- câțiva căței de usturoi
- ardei iute roșu
- o lingură de sare grunjoasa la un litru de apă
Mod de preparare
- Avem nevoie de castraveți, sfeclă roșie, varză roșie, gogonele, iar dacă sunt un pic coapte sunt și mai bune, morcovi, pepene roșu, potrivit de mare, țelină rădăcină, frunze de țelină, uneori pun și câțiva căței de usturoi, dar adaug și ardei cornul caprei, adică ardei iute roșu.
- Înțep acest ardei la vârf, cu o andrea, ca să poată lua sare. Anul trecut am pus și gogoșari și au ținut foarte bine!
- Pun o lingură de sare grunjoasa la un litru de apă, eu încălzesc apa cu saramură pentru a se topi foarte bine sarea. Anul trecut am făcut murături și cu conservant, la prima serie, iar la doua serie numai cu sare!
- Eu încă mai folosesc și o putină mică din lemn, e mai greu pentru că trebuie să țin apa în ea până ajunge la stadiul să nu curgă saramura! Eu așa am pomenit de la părinții mei, dar e mai ușor și mai simplu în recipiente de plastic.
- Putina trebuie rașchetată bine, ca la carte, dar e adevărat gustul murăturilor e altul, e mult mai bun!”, a explicat Gherghina Stancu, conform click.ro.
Pe lângă secretele și obiceiurile dezvăluite de artistă, chiar și actorul Dorel Vişan e un bucătar priceput, iar printre secretele sale legate de prepararea murăturilor, se află și următoarele: "De exemplu, pe lângă ce trebuie pus în murături, adică boabe de porumb, leuștean, mărar și cimbru, eu adaug în borcane și multe felii de hrean. Nu multe, ci foarte multe, le strecor așa printre murături.
Trebuie să evitați sarea iodată, neapărat trebuie pusă sare grunjoasă, se găsește prin magazine, este anume pentru murături. Sarea iodată este o prostie, să nu puneți așa ceva la murături, eu și la masa de zi cu zi o evit, folosesc sarea marină.
Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro
Mare grijă însă și la legume, cele mai bune sunt cele din grădină, nu din supermarketuri, aduse de prin serele din străinătate, unde sunt crescute cu chimicale și cu tot felul de mizerii!", conform aceleiași surse menționate anterior.