Carantină prelungită pentru locuitorii din Sydney din cauza variantei Delta


Carantina instaurată în Sydney la sfârșitul lunii iunie se prelungeste cu cel puțin două săptămâni.

Sydney se află pe gheață subțire după ce varianta Delta s-a extins încontinuu în capitala statului New South Wales și riscă o revenire a epidemiei de coronavirus, spun autoritățile locale, cu toate că au mai existat măsuri aplicate pe 26 iunie. S-au înregistrat 97 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

După o prelungire a carantinei care a durat o săptămână, a fost luată hotărârea de a se prelungi carantina până pe 16 iulie. Privind situația epidemică actuală, decizia de carantinare va rămâne în vigoare cel puțin până pe 30 iulie.

Australia a fost lăudată în trecut pentru modul eficient în care a gestionat pandemia și pentru rezultatele bune de care a avut parte, aceștia fiind lăudați în special pentru faptul că au închis frontierelor marii insule-continent din primă fază.

Din nefericire, campania de vaccinare este foarte lentă, astfel că doar 10% din populație s-a imunizat în comparație cu țările dezvoltate care deja iau în calcul lumea postpandemică. 

″O spunem cu regret, dar va trebui să prelungim perioada de lockdown cu cel puţin două săptămâni″ ⁣, a declarat miercuri prim-ministrul New South Wales, Gladys Berejiklian.

Față de multe alte țări care au ales să controleze cât de mult „umblă” virusul printre locuitori, Australia a decis să aleagă o strategie zero-cazuri. 

Locuitorii orașului Sydney își pot părăsi locuințele doar pentru a-și cumpăra lucruri esențiale, pentru a avea parte de tratamente medicale, pentru a face activități fizice sau pentru a se prezenta la locul de muncă dacă este total necesar.

Școlile rămân, însă, închise, iar rezidenții orașului Sydney sunt îndemnați să rămână în casele lor până la redresarea situației pandemice.

De când a apărut pandemia, Australia, o țară cu o populație de 25 de milioane de locuitori, a avut peste 31.000 de cazuri de COVID-19 și a înregistrat 912 decese.

Sursă foto: Pixabay.com


Abonează-te pe

Citește și:

Cum sterilizezi borcanele în 5 minute. Gospodinele grăbite folosesc această metodă în fiecare toamnă

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

,,Am primit o veste proastă.” Sorina Ceugea a primit un diagnostic grav. Ce s-a întâmplat cu artista

,,Mi se întâmplă des în ultima vreme.” Gabriela Cristea a rămas fără voce în direct. Ce s-a întâmplat cu prezentatoarea TV

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,Să leșin, nu alta.” Ce a pățit Ileana Sterp în pragul nunții surorii sale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri