Buturuga de ciocolata! Reteta delicioasa pentru masa de Revelion!


Prepara aceasta rulada cu crema de cacao sau cafea. Ceea ce face interesant acest desert este aspectul sau, care chiar seamana cu o buturuga.

 

Ingrediente:
100 gr faina
100 gr zahar
5 oua
1 esenta de vanilie
Crema:
100 gr zahar pudra
½ ceasca apa
3 galbenusuri
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr ciocolata neagra
2 ml extras de cafea sau esenta de migdale
Optional: 2 lingurite cacao
Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.
Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute.
Se lasa sa se raceasca in cuptor.
Crema:
Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.
Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.
Se lasa la rece.
Sursa: FoodStory
Sursa foto

Ingrediente:

100 gr faina
100 gr zahar
5 oua
1 esenta de vanilie

Crema:


100 gr zahar pudra
½ ceasca apa
3 galbenusuri
250 gr

unt la temperatura camerei
100 gr ciocolata neagra
2 ml extras de cafea sau esenta de migdale

Prajitura "7 lei"- Desert cu mere si scortisoara!

Optional: 2 lingurite cacao

Se bat 4 galbenusuri cu zaharul si cu esenta de vanilie, pana cand au o consistenta cremoasa. Se adauga un ou intreg, se amesteca bine cateva minute. Se adauga faina in ploaie.

Separat se bat albusurile spuma, apoi se incorporeaza usor peste crema de galbenusuri. Se pune hartia de copt in tava, se unge cu unt si se toarna compozitia. Se coace la o temperatura de 2000 C timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

Prajitura "Revelionica", gata in 15 minute, fara coacere! Trebuie sa o incerci!

Crema:

Se pune apa pe foc, se toarna zaharul si se lasa sa se dizolve. Se toarna siropul cald peste galbenusuri si se amesteca energic cu telul, pana cand siropul se raceste. Se adauga untul moale si se freaca pana se obtine o crema omogena. Se imparte crema in doua. Intr-o parte se toarna esenta de cafea sau de migdale (se pot adauga si cele doua lingurite de cacao,pentru a da culoare cremei), in cealalta ciocolata care se topeste cu putina apa la bain-marie.

Se intinde crema cu esenta de cafea peste aluat, se ruleaza aluatul pe lungime, se acopera rulada cu crema de ciocolata si cu o furculita se traseaza linii care sa imite scoarta copacului.

Se lasa la rece.

Sursa: FoodStory
Sursa foto


Abonează-te pe

Citește și:

Ce articole trebuie să cumperi când vine pe lume un nou-născut? Toți viitorii părinți trebuie să știe

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Îngrijire completă din cap până în picioare la tine acasă

De ce să pui într-o sticlă goală boabe de orez. Trucul pe care trebuie neapărat să îl încerci

Atenție, viitoare mămici! Femeile însărcinate obeze ar putea avea nou-născuți cu risc crescut al unor boli grave

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Toate femeile trebuie să știe acest lucru! Băutura care ne compromite silueta trebuie eliminată cât mai rapid din alimentație

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri