Bucharest International Dance Film Festival si-a desemnat castigatorii


Dupa un weekend plin de productii cinematografice dedicate dansului si artei coregrafice, “Bucharest International Dance Film Festival” si-a desemnat castigatorii duminica seara. Evenimentul a avut loc la Cinemateca Union din capitala.

54 de scurtmetraje prezentate in premiera nationala au intrat in cursa pentru premiile primei editii Bucharest International Dance Film Festival: Cel mai original film (in valoare de 1000 de euro) si Cel mai promitator regizor (servicii de post-productie oferite de Colorgrade). Juriul format din Sarah Möller, directorul artistic al Pool International Dance Film Festival, alaturi de Andreea Capitanescu (director artistic al 4Culture, WASP-Working Art Space and Production si eXplore festival) si Jevan Chowdhury (regizor de filme de dans, fondator al proiectului Moving Cities).

Scurtmetrajul “Su Misura” semnat de grupul Augenblick a fost recompensat cu premiul cel mare al festivalului. Juriul a decis sa il premieze pentru “modul in care a concentrat intr-un minut o poveste dramatica spusa cu umor, inovativ prin felul in care construieste vizual dansul”. Colectivul Augenblick este format din scenografa Alessandra Elettra Badoino, coregrafa si actrita Marina Giardina, performerul Fabio Poggi si regizorul Marco Longo. Selectat si premiat in numeroase festivaluri de profil, “Su Misura” spune povestea unui croitor si a sotiei sale intr-o zi ca oricare alta pana cand o clienta intra in magazin.

Natalia Sardi a fost desemnata cel mai promitator regizor pentru scurtmetrajul “Vecinas". “Filmul reuseste sa creeze o atmosfera puternica prin realitatile imaginare ale celor doua personaje. Un limbaj cinematografic care exprima anxietatea, o tema dezvoltata pe toate planurile: dans, incadraturi, montaj". Partial o autobiografie, filmul este povestea a doua singuratati care, prin legea magnetismului, se atrag.

Juriul a decis acordarea unei mentiuni speciale pentru scurtmetrajul “Kid Birds For Camera” semnat de Dylan Crossman si Eric Minh Cuong Castaing. “Am apreciat sinceritatea filmului, modalitatea unica de a expune dansul ca un canal de comunicare puternic si stilul cinematografic inedit al regizorilor”. “Kid Birds For Camera” este o poveste emotionanta despre copiii care nu vorbesc aceeasi limba, dar comunica prin limbajul dansului.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost urmata de proiectia documentarului de lungmetraj Behind the Scenes (Fragile) semnat de coregraful Cosmin Manolescu si Tania Cucoreanu. Filmul are la baza instalatia coregrafica (Fragile), un performance bazat pe intalnirea coregrafilor cu publicul. Prezentat in premiera mondiala la Luxemburg, in iunie 2015, odata cu lansarea oficiala a turneului european (Fragile), documentarul surprinde procesul artistic si diferitele faze ale proiectului in cadrul workshop-urilor, rezidentelor si repetitiilor din Bogliasco, Porto, Luxemburg, Riga si Bucuresti.

Bucharest International Dance Film Festival este un proiect cultural finantat in cadrul programului cultural "EŞTI BUCUREŞTI", prin ARCUB si Primaria Municipiului Bucuresti. Un proiect cultural realizat cu sprijinul Institutului Cultural Roman.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 9-15 august 2020. Vărsătorii au o perioadă foarte dificilă, iar Racii pot avea probleme în dragoste

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din In City
Parteneri