Boala "rusinoasa" care afectează jumătate din populaţia planetei. În România este un tabu, dar consecinţele ei sunt grave


Boala

Deşi veche de când lumea – căci, iată o curiozitate, prima ei menţiune cunoscută datează din anul 1700 înaintea erei noastre – boala hemoroidală este o boală căreia îi prieşte stilul de viaţă modern, cu alimentaţie haotică, sport puţin şi stres mult.

Se estimează că 50% din populaţie, adică 1 din 2 oameni se va confrunta la un moment dat al vieţii cu hemoroizii. Este, aşadar, important de ştiut ce anume ne predispune la acest diagnostic, dar şi care sunt paşii corecţi după ce bănuim o astfel de afecţiune.

“Factorii de risc pentru hemoroizi sunt multipli – începând de la scaunul tare, constipaţia. Perioadele lungi modifică vascularizaţia la nivelul plexului venos hemoroidal.

Perioadele lungi de diaree, la fel, produc nişte modificări pentru că atunci scaunul este mai acid şi modifică, la fel, vascularizaţia.

Vorbim şi despre o moştenire genetică – transmiterea oarecum ereditară a calităţii colagenului, a venelor, a valvelor venoase care sunt mai competente sau mai puţin competente – mai uşor pot să facă boli ale venelor cei care au în familie aşa ceva: hemoroizi, varice, varicocel.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 


Abonează-te pe

Citește și:

Carmen Şerban îşi taie sânii! Artista a recunoscut ce complexe are şi de ce şi-a operat şi nasul

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

"Cum mi-am revenit, după ce am fost înşelată". Sfaturi de la o femeie de 60 de ani, care şi-a prins soţul cu cea mai bună prietenă

10 lucruri pe care orice bărbat iubeşte să le audă de la o femeie

Un cuplu nu a mai făcut sex de trei ani, iar motivul este uluitor! De ce au decis să nu mai întreţină relaţii intime

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri