Boala care ucide în somn. Simptomele sunt „subtile“, iar mulţi oameni nu află niciodată că sunt în pericol să moară


Apneea în somn este o boală gravă care provoacă oprirea respiraţiei timp de câteva secunde de câteva zeci de ori într-o noapte.

Apneea este o boală care nu trebuie ignorată deoarece poate duce uşor la deces. „Pacienţilor care au apnee li se opreşte practic repiraţia timp de 10 până la 30 de secunde. În acest timp, creierul nu se oxigenează absolut deloc. Respiraţia se poate opri şi de câteva zeci de ori pe noapte în funcţie se severitatea bolii.

De multe ori, pacienţii se trezesc cu senzaţie de sufocare şi speriaţi, dar nu îşi dau seama din ce cauză. Mulţi pacienţi nu sunt diagnosticaţi deoarece simptomele sunt subtile şi mulţi le ignoră sau le pun pe seama altor probleme“, spune Ioan Şerban, medic neurolog.

Atenţie la sforăit şi oboseală

Boala nu dă multe simptome, ci mai degrabă semnale care trebuie să ne pună pe gânduri.

„Pacienţii cu apnee sforăie mult şi dimineaţa se trezesc foarte obosiţi. Chiar dacă au dormit o noapte întreagă au senzaţia că nu s-au odihnit deloc. Pe timpul zilei apar dificultăţi de concentrare, pierderi de memorie şi oboseală tot mai accentuată. Mulţi pacienţi dau vina pe stres şi nu cred că sunt bolnavi.

citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>

 

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Livian de la Puterea dragostei, în lacrimi din cauza Biancăi! A plecat din emisiune

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri