Beneficiile consumului de chefir. Iata cum il poti prepara acasa


Beneficiile consumului de chefir. Iata cum il poti prepara acasa

In materie de lactate, chefirul este rege, fie ca e vorba de cel preparat in casa, fie de cel din comert. Este mult mai bine tolerat decat laptele dulce, are putine calorii si nenumarate beneficii.

Pentru prepararea chefirului, adaugati 1-2 lingurite din aceasta ciuperca in 200- 300 ml de lapte si lasati intre 8 si 24 de ore la fermentat. Recomandat este sa nu atingeti ciuperca de metale. Dupa incheierea fermentatiei, strecurati laptele printr-o sita cu orificii cat mai mici.

Spalati ciuperca sub jet de apa rece, dupa care amestecati-o iar cu o noua portie de lapte crud. Este nevoie sa procedati asa in fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvolta.

P ciuperca sanatoasa este alba ca laptele si, in doua saptamani, volumul ei se ubleaza, moment in care trebuie impartita in doua.

Sursa
 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce sa pui in muraturi ca sa nu se mai inmoaie niciodata

Dezvăluiri ȘOCANTE despre Andreea Marin! Riscă să fie CONCEDIATĂ de TVR

Alimentul care stimuleaza inteligenta si sistemul imunitar

Tristetea te poate imbolnavi! Iata care este organul afectat de aceasta emotie negativa

Ce ne stiai despre cojile de vinete! Nu le mai arunca de acum inainte

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Adela Popescu, probleme cu sarcina? Ce a declarat vedeta?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri