Beneficiile consumului de chefir. Iata cum il poti prepara acasa


In materie de lactate, chefirul este rege, fie ca e vorba de cel preparat in casa, fie de cel din comert. Este mult mai bine tolerat decat laptele dulce, are putine calorii si nenumarate beneficii.

Pentru prepararea chefirului, adaugati 1-2 lingurite din aceasta ciuperca in 200 - 300 ml de lapte si lasati intre 8 si 24 de ore la fermentat. Recomandat este sa nu atingeti ciuperca de metale. Dupa incheierea fermentatiei, strecurati laptele printr-o sita cu orificii cat mai mici.

Spalati ciuperca sub jet de apa rece, dupa care amestecati-o iar cu o noua portie de lapte crud. Este nevoie sa procedati asa in fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvolta. P ciuperca sanatoasa este alba ca laptele si, in doua saptamani, volumul ei se ubleaza, moment in care trebuie impartita in doua.

Sursa
 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Andreea de la Puterea dragostei, ipostază incendiară: „Mai vorbești cu Marius sau nu....”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri