Avertizare pentru România după Brexit! Economia va fi afectată serios


Probleme mari pentru ţările din Europa de Est în urma unui Brexit dur.


In articol:

Un procent important din economia acestor ţări depinde de apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Avertizare pentru România după Brexit! Economia va fi afectată serios

Un Brexit fără acord va crea probleme în toată Europa.

Comerţul în multe economii emergente din Europa şi chiar din Turcia, va fi afectat de ieşirea Marii Britanii din UE, mai ales în cazul unui Brexit fără acord, se arată într-un raport al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvolare (BERD) publicat vineri.

Citeste si: Viorica Dăncilă, anunţ oficial! Se măresc pensiile, salariile si alocaţiile. De când vor beneficia românii de aceste măriri

Instituţia financiară a estimat că 6,8% din valoarea adăugată combinată a exporturilor regiunii va fi afectată de orice potenţială întrerupere a legăturilor comerciale.

Cel mai ridicat procent va fi în Cipru, Turcia şi Polonia, pentru care piaţa britanică reprezintă între 7,9% şi 9,1% din totalul volumelor de export, se arată în raport respectiv, potrivit Agerpres.

Avertizare pentru România după Brexit! Economia va fi afectată serios

Citeste si: Astenia de primavara. Top cele mai bune remedii naturale ca sa o combati. Variante de MENIU zilnic

Ieşirea Marii Britanii din UE fără un acord va afecta de asemenea Europa de Est şi Turcia şi prin exporturile indirecte, prin lanţul valoric interconectat la nivel european, avertizează BERD.

Instituţia dă ca exemplu componentele auto exportate din Slovacia în Germania, unde sunt asamblate şi exportate ca produs final în Regatul Unit.

Citeste si: Iadul prin care a trecut o româncă. Ana a fost răpită pe o stradă din Londra şi transformată în sclavă sexuală. După ce o supuneau la perversiuni sexuale, clienţii o lăsau sângerând sau incapabilă să se ridice

Un vot favorabil doar pentru acordul de retragere i-ar permite Regatului Unit să se încadreze în termenii deciziei liderilor europeni privind amânarea datei Brexitului până la 22 mai, pentru ca până atunci să poată continua

discuţiile în vederea găsirii unei soluţii pentru ieşirea din impas. În cazul unui nou vot negativ în Camera Comunelor, conform aceleiaşi decizii, ar urma un Brexit fără acord pe 12 aprilie.

Citeste si: Top. Ce nume au ales romanii pentru copiii lor in 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă.

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituţionali din România, cu investiţii de 7,6 miliarde euro în peste 400 de proiecte. Instituţia a susţinut în 2017 un număr de 29 de proiecte de investiţii în valoare de 546 milioane de euro. Din această finanţare, 93% au fost acordate sectorului privat.

sursa: capital.ro


Abonează-te pe

Citește și:

ANM, prognoza meteo: dezastru pentru România. Specialiștii anunță ce ne așteaptă luna următoare

Andra este DĂRÂMATĂ! A spus tot adevărul despre SARCINĂ. Nicio femeie nu vrea să audă asta

Bunica culturistă de 62 de ani. Dieta cu care spune că s-a vindecat de cancer la colon

ORA DE VARĂ 2019: Cum ne afectează schimbarea de ora și ce s-a descoperit

Caz șocant în Italia! Un bebeluș de cinci luni a murit părinții lui au încercat să îl opereze acasă

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

MESAJE de 8 MARTIE 2021: Urări și felicitări pentru femeile dragi vouă! Surprinde-ți mama, iubita, bunica, soacra, FIICA, sora, soția, amanta, șefa sau colega cu un mesaj de 08.03.2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri