Dacă nu știai, află de la noi că frittata este o rețetă de origine italiană îndrăgită în întreaga lume. Este ideală pentru mic dejun, în loc de clasica omletă, dar poate fi servită cu succes și la cină dacă este însoțită de o salată. Este o mâncare foarte practică, se prepară extrem de ușor și este, bineînțeles, delicioasă
In articol:
- Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti frittata cu spanac și brânză de capră
- Cum prepari frittata cu spanac și brânză de capră
Avem pentru tine o rețetă fabuloasă: Frittata cu spanac și brânză de capră! Dacă nu știai, află de la noi că frittata este o rețetă de origine italiană îndrăgită în întreaga lume. Este ideală pentru mic dejun, în loc de clasica omletă, dar poate fi servită cu succes și la cină dacă este însoțită de o salată. Este o mâncare foarte practică, se prepară extrem de ușor și este, bineînțeles, delicioasă. Află de la noi rețeta de cum să gătești frittata cu spanac și brânză de capră.
Avem pentru tine o rețetă fabuloasă: Frittata cu spanac și brânză de capră!
Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregăti frittata cu spanac și brânză de capră
Pentru a pregăti această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente: 150 de grame de spanac, pe care să îl toci mărunt, 120 de grame de brânză de capră, pe care să o tai cubulete, 400 de grame de cartofi noi, pe care să îi tai cubulete, 2 linguri cu ulei de măsline, o ceapă roșie mare, pe care să o toci mărunt, 8 ouă mari, 100 de mililitri de smântână, o jumătate de linguriță de nucșoara rasă, 3 căței de usturoi, pe care să îi tai felii, un pumn cu frunze proaspete de mentă, pe care să le toci mărunt, sare și piper după gust.
Cum prepari frittata cu spanac și brânză de capră
Dificultatea de preparare a acestei rețete este una medie, iar timpul de preparare este de aproximativ 40 de minute. Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să încălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. La foc mediu, încinge uleiul de măsline într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor. Prăjește cartofii timp de aproximativ 10 minute. Adaugă apoi ceapa tocată și călește pentru încă 5 minute. Pregătește ouăle într-un bol mare. Peste ele adaugă smântână, nucșoară, frunzele de mentă, piper și sare. Amestecă bine ingredientele. Adaugă usturoiul în tigaie și lasă-l să se gătească timp de 2 minute, apoi adaugă spanacul și soteaza-l până începe să se înmoaie. Toarnă amestecul de ouă și smântână în tigaie, amestecând timp de un minut. Pune bucățelele de brânză din loc în loc peste frittata. Bagă tigaia la cuptor timp de zece minute. Poftă bună!