Au descoperit mormântul "adevăratului Moş Crăciun". Cum arăta, de fapt, bătrânelul iubit de toţi copiii


 

 

Un grup de arheologi din Turcia sunt de părere că au descoperit rămăşiţele adevăratului Moş Crăciun, adică cel al Sfântului Nicolae. 

Dacă Moş Crăciun a intrat în casele oamenilor în perioada ultimului secol, poveştile care se învârt în jurul Sfaântului Nicolae, binefăcătorul copiilor, pornesc încă din secolul 4. 

 

La acea dată Sfântul Nicolae era deja unul dintre favoriţii creştinătăţii, iubit pentru generozitatea şi atitudinea sa umilă, potrivit gandul.info.

 

 

 

  „Templul descoperit sub biserică este într-o stare foarte bună. Credem că până acum nu a fost deteriorat deloc, însă este greu să pătrundem înăuntru din cauza pietrelor care îl înconjoară. Acestea trebuie analizate rând pe rând şi apoi date la o parte", a declarat Cemil Karabayram, directorul Asociaţiei Monumentelor din Antalya, citat de BBC. 

 

Acesta a mai spus şi că în timpul studierii vechilor documente au descoperit notiţe care arată că oasele duse în Bari aparţin unui alt preot.

 

„Ochii întregii lumi vor fi aţintiţi în direcţia noastră. Pretindem că Sfântul Nicolae a fost păstrat în acest templu fără să se deterioreze. Suntem în ultima fază şi, dacă rezultatele ne confirmă ipotezele, turismul din Antalya va beneficia de un monument imens", a mai spus Cemil Karabayram. 

 

Citeste mai multe aici. 

 

A.M.


Abonează-te pe

Citește și:

Crăciunul şi sfârşitul de an, conform previziunilor făcute de astrologul Ioan Burculeţ! ”Evitaţi locurile aglomerate!” DEZVĂLUIRI

O veste tristă despre Celine Dion! La doar 40 de kilograme, organismul ei aproape că a cedat

Mara Bănica, distrusă de durere: „Astăzi s-a dus la Dumnezeu”

Feţele regale din Dubai prezente la evenimentul designerilor români

CITEŞTE: Horoscop zilnic 18 ianuarie 2022. O zodie trebuie să-și gestioneze mai bine bugetul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE: Cu ce se mânâncă GRANOLA

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri