ATI nu mai face față infectărilor! Declarațiile lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS


Alexandru Rafila, declarații despre situația sistemului sanitar

Astăzi, 14 octombrie 2020, România a atins recordul de 4.000 de cazuri de infectare cu virusul care a pus întreaga planetă în stare de alertă. Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, face declarații cu privire la ce ne așteaptă.


In articol:

Cu privire la situația critică a sistemului sanitar românesc și creșterea dramatică a cazurilor de infectări ce necesită îngrijire specială, Alexandru Rafila este de părere că dacă „aceste lucruri nu sunt oprite”, atunci “vom vedea o nouă creștere peste o săptămână”.

Alexandru Rafila, declarații despre situația sistemului sanitar

Rafila a transmis un mesaj în care explică atât sporirea bruscă a numărului de îmbolnăviri în România, cât și direcția înspre care se îndreaptă țara noastră din acest punct de vedere. 

“Este evident că această creștere se datorează numărului de cazuri înregistrate acum o săptămână, când am depășit 3.000 de cazuri, era de așteptat că peste o săptămână să crească numărul de cazuri în ATI.

Azi, numărul cazurilor noi începe cu 4, dacă în decursul săptămânii vom avea valori în jur de 4.000-4.500, vom vedea o nouă creștere peste o săptămână” a declarat acesta.

În continuarea discursului său, Alexandru Rafila a mai spus că: “Lucrurile astea trebuie oprite, nu putem să asistăm la blocarea sistemului de sănătate. Nu blocarea este periculoasă, ci că acest lucru se soldează cu victime. Nu putem să așteptăm să avem 3.000

de persoane la Terapie Intensivă. Nu avem paturi și dacă se ajunge la situația aceasta, oamenii vor fi internați, dar nu în secțiile de terapie”. 

Posibilele măsuri

Se promit investigații mai în amănunt cu privire la sursele principale ale noilor cazuri de infectare cu Coronavirus, fie acestea instituțiile școlare, restaurantele sau alte locuri în care se desfășoară activități cu un număr mare de persoane

„O să trebuiască să vedem care sunt sursele cazurilor noi. Vorbim de transmitere comunitară, dar anumite activități generează aceste cazuri. Nu putem să mai așteptăm, după părerea mea”, a mai spus Alexandru Rafila. 

„Important este să îți dai seama că este un trend crescător, care continuă de mult timp. Aceste creșteri succesive pun în pericol foarte serios sistemul de sănătate. ”

Pe lângă creșterea îngrijorătoare a numărului de cazuri noi, mai exact 4.016 în ultimele 24 de ore, cifra pacienților aflați în stare gravă la ATI a atins și ea un nou record foarte alarmant, anume 686.


Abonează-te pe

Citește și:

Unii oameni consideră masca o botniță. Ce le recomandă doctorul Vlad Ciurea

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Simptomele neurologice care apar la unii pacienți infectați cu Covid-19

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

Acest aliment banal hraneste cancerul. Si tu il consumi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MAURICE MUNTEANU. Biografie: nume real, data nașterii, vârstă, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri