„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!

„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!
„Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni!” Secretul condimentelor în rețeta de chilli con carne a lui chef Sorin Bontea!

Chef Sorin Bontea a pregătit chilli con carne și a dezvăluit rețeta.

Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți chefi din România, pregătește adesea rețete delicioase pe care le împarte cu iubitorii gastronomiei.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru rețeta de chilli con carne

Citește și: „Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți.” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

Citește și: „Un cozonac de ciocolată pe numele lui babka. Nu este greu de făcut, trebuie doar să aveți puțină răbdare.” Rețeta de cozonac cu ciocolată a lui Sorin Bontea! Cum se prepară babka?

Chef Sorin Bontea a explicat pas cu pas cum prepară rețeta de chilli con carne, de ce ingrediente are nevoie pentru ea și care sunt condimentele care vor da un gust desăvârșit rețetei.

Acesta a explicat, pas cu pas, cum călește ceapa, cum adaugă totul treptat și cât trebuie să stea la călit.

Ingrediente:

  • Două cepe potrivite
  • Doi căței de usturoi
  • Un kilogram de carne
  • 800 grame fasole dulce la conservă
  • Un ardei kapia tăiat cuburi
  • O linguriță cayenne
  • Două lingurițe boia dulce
  • O linguriță de coriandru
  • O linguriță de chimen măcinat
  • Chilli după gust
  • Ulei de floarea-soarelui
  • Sare
  • Piper
  • Tortilla
  • Smântână
  • Brânză cheddar 

„Toată lumea mă întreabă de rețeta de chili con carne. Acum vin cu rețeta mea de chili con carne. Mie îmi place să folosesc condimentele date la râșniță, pentru că au un alt gust, o altă aromă. Macin condimentele. Am chimen semințe pe care le râșnesc. Macin și coriandru. Și în cârnați îmi place să macin condimentele proaspete. Trebuie să toc carnea, dar între timp dau drumul la ceapa de călit.

Adaug ulei de floarea-soarelui, chiar dacă este mai gras. La un kilogram de carne am pus două cepe potrivite, nici prea mari, nici prea mici. Cât se călește ceapa, mă ocup de tocat. Ceapa începe să se călească, am aici doi căței de usturoi tăiați. Ceapa și usturoiul sunt gata și e timpul să pun condimentele. Adaug cayenne. Aveți grijă că este picant. O linguriță. Boia dulce, două lingurițe. Coriandru, o linguriță.
Chimen măcinat, o linguriță. E foarte important să căliți bine și condimentele. Dacă le căliți bine, nu se mai simt între dinți. Asta e și ideea, am învățat-o de la indieni. Pun și chilli, adăugați după gust, dacă vreți să fie mai picant, adăugați mai mult. Chili con carne trebuie să fie parfumat, să se simtă condimentele. S-a evaporat apa pe care am pus-o prima dată, așa că mai adaug apă, pentru a se face bine condimentele.”,
a explicat chef Sorin Bontea.

Citește și: Ce se întâmplă cu relația dintre Ahmed și Veronica: „Nu-mi place cum ești”. Aflați ce se va întâmpla între cei doi concurenți din „Casa iubirii”, în ediția de marți, 23 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Profesoară de 31 de ani, înjunghiată mortal de un elev din clasa a VIII-a! Un copil de numai 4 anișori a rămas acum orfan- stirilekanald.ro

Cum prepară chef Sorin Bontea rețeta de chilli con carne

După ce condimentele au fost adăugate peste ceapă și usturoi, iar totul s-a călit, chef Sorin Bontea adaugă carnea tocată, apă, iar după câteva minute, lasă și fasolea la conservă peste toată compoziția. Între timp pregătește și tortilla la cuptor și mai adăugă condimente după gust. Acest preparat poate fi servit cu brânză cheddar și smântână pe deasupra.  „Acum este timpul să adăugăm carnea tocată și să o amestecați bine pentru a nu rămâne bucăți mari, să se gătească uniform. Pun sare de pe acum pentru a intra în carne, pun și piper. Gust să văd cât e de iute, dar trebuie să ținem cont că mai pun și fasole dulce și sos de tomate. Mai adaug puțină apă, cât să acopere toată carnea, las să scadă. După ce a scăzut apa, adaug ardeiul kapia tăiat cuburi, nu foarte mult la făcut, după care pun 5 lingurițe de sos de tomate, în funcție de culoare. Cam 200 de grame. Las să fiarbă 3-4 minute. Fac și tortilla crocantă, o tai în orice formă, pun foaie de copt, ulei, sare, bag la cuptor și cam asta e tot. 200 de grade până se rumenește.  Este timpul să pun fasolea. Am un kilogram de carne și cam 800 de grame de fasole la conservă, adăugată cu tot cu zeamă. O mai las puțin să scadă, gust pentru sare, piper și asta e tot. Scot și tortilla, nu le las în tavă. Când e fiebinte, veți vedea că are mult sos, dar când se răcește, nu va mai rămâne atât. Începem montarea, punem în farfurie, adaug și smântână după gust, dar și brânză cheddar, tot după gust și tortilla. Asta e rețeta mea de chilli con carne.”, a mai spus chef Sorin Bontea.

Chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

„Puneți la călit legumele în puțin ulei, dar nu le rumeniți!” Rețeta de ciorbă cu cartofi și afumătură a lui chef Florin Dumitrescu

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies