Asta e rețeta pentru cele mai pufoase gogoși


Așa pregătești cele mai pufoase gogoși din câte ai mâncat vreodată.

Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi din cate ai mancat. Urmeaza reteta si foloseste acest truc inedit pentru a obtine gogosi pufoase, pe care le poti servi simple, cu zahar pudra, sau umplute ulterior cu ciocolata sau gem.

INGREDIENTE: 200 ml lapte, 20 g drojdie proaspata/1 pliculet drojdie uscata, 25 ml ulei, 1 lingura zahar, 1 ou, coaja rasa a unei lamai, coaja rasa a unei portocale, un praf sare, 450 g faina. 

Citeste si: Reţeta zilei: clătite americane

  1. Topeste drojdia si zaharul in laptele cald intr-un recipient incapator. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice. Omogenizeaza si completeaza cu restul de faina.
  2. Aluatul va ramane usor lipicios. Da-l la crescut presarat cu faina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
  3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina, aducand marginile catre interior.
  4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adaugand faina ori de cate ori este nevoie. Taie gogosile cu o forma speciala sau cu un pahar cu gura larga.
  5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.
  6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
  7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de ulei si presara-le cu zahar pudra.

 

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Adevărul despre oamenii însemnaţi de Dumnezeu! Cine sunt aceștia? Ce rol au pe Pământ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri