Asa gatesti cea mai buna pulpa de miel la cuptor!

Asa gatesti cea mai buna pulpa de miel la cuptor!

Aceasta reteta de pulpa de miel la cuptor este excelenta pentru masa de Paste.

 

Ingrediente:
2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare
Mod de preparare:
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline.
Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel. Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.
Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa

Ingrediente:

2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi

verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare

Mod de preparare:


Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel. Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.

Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.

Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Sora lui Ion Drăgan, îndurerată de pierderea artistului. Mesajul pe care l-a lăsat, după ce fratele ei s-a stins din viață: „Of, Doamne, ce durere ne-ai lăsat!”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Andreea Marin, despre cum este să crești un copil în zilele noastre. Cu ce a înlocuit vedeta tehnologia pentru fiica ei: “Toate astea nu poți să le înveți de pe ecranul unui computer.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate