Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!


Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Una dintre cele mai gustoase retete ne este dezvaluita in cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom si jurnalist Radu Anton Roman.

Se inteteste focul. Se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare. Focul se domoleste, acum coaja s-a format, se toarna vinul peste carne, ne pregatim de o asteptare activa de ungatori cu ora (pentru ca o sa tot ungem vreun ceas friptura noastra cu tot ce e prin tava si cu cata apa cere pana intra usor furculita).

Presaram usturoiul peste carne si sos, impodobim mielul pentru ultimul sau drum cu coronitele de usturoi verde si-l mai lasam inca zece minute in cuptor, sa se desavarseasca.

Sursa: Adevarul.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Sarmale facute cu carne de curcan, gust ca la bunica. Ea punea un ingredient special

Un milionar celebru a pus ochii pe Alexia Eram! Cum au fost surprinși la un party

Chiftelute de post! Nici nu zici ca nu au carne

Lasagna de post. Nici nu zici ca e fara carne

Ai aceste probleme de sanatate? Nu mai consuma niciodata carne de porc!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Jodie Marsh s-a despărțit de Billy Collins Nuttall după trei ani de relație

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri