Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!
Asa faci cea mai buna friptura de miel! Uite cate ore se gateste in unt!

Una dintre cele mai gustoase retete ne este dezvaluita in cartea „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) a regretatului gastronom si jurnalist Radu Anton Roman.

Se inteteste focul. Se unge cat de des cu grasime carnea, pana prinde crusta si culoare. Focul se domoleste, acum coaja s-a format, se toarna vinul peste carne, ne pregatim de o asteptare activa de ungatori cu ora (pentru ca o sa tot ungem vreun ceas friptura noastra cu tot ce e prin tava si cu cata apa cere pana intra usor furculita).

Presaram usturoiul peste carne si sos, impodobim mielul pentru ultimul sau drum cu coronitele de usturoi verde si-l mai lasam inca zece minute in cuptor, sa se desavarseasca.

Sursa: Adevarul.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Chiftelute de post! Nici nu zici ca nu au carne

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Când intră prima tranșă de bani din 2025 pe cardul de alimente. Voucherele sociale au o valoare mai mică în acest an!

"Am rămas singură". Manuela, GEST uluitor după ce Larisa a fost eliminată din Casa Iubirii. Nimeni nu se aștepta la ceea ce avea să urmeze odată cu plecarea ei. Fosta concurentă, șocată când a văzut: "Nu am cuvinte să exprim"

Lasagna de post. Nici nu zici ca e fara carne

Lovitură pentru pensionari! Românii care nu-și mai primesc pensiile: „Nimeni nu mi-a spus de ce mi-a fost oprită pensia”

Trei eleve au înconjurat un pensionar și l-au bătut crunt în plină stradă. Medicii nu l-au mai putut salva


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies