Anuntul teribil de la ANM! Nu s-a mai intamplat asta pana acum - Vremea a luat-o razna


ANM a facut publice estimarile pentru lunile februarie, martie si aprilie. Temperaturile vor fi neobisnuite pentru aceasta perioada.

 

 

Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoza pe medie durata de la Reading, Anglia, si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs. 

 

PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2018

 

Luna februarie este a treia si ultima luna de iarna in care temperaturile vor fi mai ridicate decat in mod normal. Daca media climatologica multianuala lunara este de -1 grad Celsius, in luna februarie 2018, in sudul, estul si vestul tarii temperatura medie lunara este pozitiva, de 2 grade Celsius. 

 

In schimb, precipitatiile vor fi in jurul a 40 de l/mp, o valoare putin mai ridicata decat media multinanuala lunara de 31,6 l/mp. Deci, in ciuda vremii calde, ne asteptam si la precipitatii abundente. 

 

PROGNOZA METEO MARTIE 2018

 

In luna martie, vremea continua sa fie frumoasa, cu temperaturi mai ridicate decat in mod normal. In sud si sud-estul tarii va fi mult mai cald decat este normal in aceasta perioada. 

 

Pentru a va da seama care este diferenta de temperatura, de exemplu media multianuala lunara este de 3,5 grade Celsius, iar media lunii martie va fi de aproximativ 6 grade Celsius in zonele mentionate. 

 

Precipitatiile vor fi excedentare in toata tara. Daca media multianuala este de 38 l/mp, aflam de la ANM ca media precipitatiilor in luna martie 2018 va fi chiar de 60 l/mp in aproape toata tara. 

 

Va fi o luna martie calda si ploioasa, potrivit estimarilor de acum.

 

PROGNOZA METEO APRILIE 2018 

 

Luna aprilie vine cu vreme normala si chiar mai rece in anumite regiuni ale Romaniei. In sud, sud-est si local in vest, temperaturile vor fi aproapiate de media lunara multianuala, de 9,3 grade Celsius. In restul tarii, temperaturile vor fi mai scazute. 

 

Precipitatiile vor avea o tendinta spre excedent, vor fi aceleasi cantitati ca-n luna martie, dar, de obicei, potrivit mediei lunare anuale mai ridicate (51,3 l/mp) este una mai ploioasa, potrivit dcnews.ro. 

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Ce spune Alex Bobicioiu despre tânăra care a făcut videochat! ”Ea este fată bună, dar nu pentru a fi iubită. Nu m-aș mai întoarce la ea niciodată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri