Prognoza meteo pe 3 luni. Ne asteapta cea mai calduroasa iarna din ultimii ani


Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologei au emis prognoza meteo pentu urmatoarele 3 luni, scrie WOWbiz.ro
Vremea se va mentine calduroasa si in lunie ianuarie si februarie, cu perioade ocazionale de ger.

Cum va fi vremea in ianuarie

In prima lună a anului 2018, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate în sud-est, sud şi vest. Conform măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru luna ianuarie este de -2,1 grade Celsius, luându-se în considerare parametrii monitorizaţi în intervalul 1981-2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează valori medii de temperatură de până la două grade Celsius în Dobrogea, respectiv de până la un grad Celsius în Banat.

În rest, temperaturile vor oscila, în medie, între -6 şi zero grade Celsius. Meteorologul RTV Silviu Grigore a explicat că, în luna ianuarie, vor exista mai multe invazii de aer cald ce vor duce la temperaturi mai ridicate faţă de normalul perioadei, fără a exclude episoade de ger. Cantităţile totale de precipitaţii, în luna ianuarie, vor fi apropiate de mediile climatologice în est şi sud-est şi excedentare în restul teritoriului. Media multianuală a precipitaţiilor este stabilită la 33,6 litri/metru pătrat pentru luna ianuarie. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii sunt estimate în Maramureş, de până la 74 l/mp, Oltenia (până la 57 l/mp), Crişana şi Banat (până la 54 l/mp), iar cele mai scăzute în Moldova şi Dobrogea, între 14 şi 31 l/mp.

Citeste cum va fi vremea in februarie pe pagina 2 >>>

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Emma Roberts este însărcinată! Ea și iubitul său, Garrett Hedlund, vor deveni părinți pentru prima dată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri