Alexandru Rafila, anunț de ultim moment: „Copiii trebuie să iasă, să se joace, să alerge”


Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, dorește relaxarea măsurilor în cazul bătrânilor și copiilor.


In articol:

De peste o lună, măsurile pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în România, îi afectează extrem de tare și pe copii. Nu doar că nu mai merg la școală, iar activitățile lor s-au împuținat considerabil, dar aceștia își petrec mai tot timpul în casă, dacă locuiesc la bloc, air specialiștii susțin că lipsa activității, a mișcării și chiar a soarelui/ a luminii naturale, îi poate afecta pe cei mici.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț crucial pentru români: „Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de...”

În acest sens, Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că va relaxa măsurile de restricție impuse copiilor, care vor putea să părăsească locuințele începând cu finalul lunii aprilie, chiar dacă aceste ieșiri vor fi relativ limitate și vor trebui să respecte anumite reculi prestabilite.

La nivelul României, Doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a mărturisit că am putea urma exemplul spaniol și că ar trebui să analizăm măsurile luate de iberici,

urmând să evaluăm situația și să acționăm în consecință.

alexandru rafila, relaxarea măsurilor, bătrâni, copii, doctorul
alexandru rafila, relaxarea măsurilor, bătrâni, copii, doctorul

Doctorul Alexandru Rafila este de părere că toți copiii românilor ar trebui să poată să iasă din case 

Astfel, deși pandemia de coronavirus s-a instalat mai târziu în România (la două săptămâni după Spania), iar vârful nu a fost atins deocamdată, Alexandru Rafila a declarat că și România ar trebui și ar putea să urmeze exemplul spaniolilor. Chiar dacă decizia nu va fi imediată, pentru că se așteaptă modificarea curbei îmbolnăvirilor și atingerea vârfului epidemiilor, Alexandru Rafila consideră că data 15 mai este rezonabilă pentru a implementa

aceste noi măsuri care îi au în prim-plan pe copii, dar totul depinde de modul în care va evolua boala, mai ales după Paște.

Citeste si: Încă nouă persoane au murit din cauza coronavirus. Trei dintre pacienţi sunt de la căminul de bătrâni din Galaţi

Totodată, copii nu reprezintă singura preocupare a Președintelui Societății de Microbiologie, ci și vârstnicii. Alexandru Rafila consideră că și pentru persoanele trecute de 65 de ani mișcarea este crucială și că ar putea fi relaxate intervalele orale în care este permisă circulația bătrânilor,

„Cred că şi în România trebuie gândită o astfel de măsură, acest tip de gândire este unul corect. Copiii, sigur, în timpul zilei, trebuie cumva să iasă, să se joace, să alerge, să facă mişcare. Probabil că trebuie să ne gândim un pic şi la persoanele vârstnice, care să fie încurajate eventual să facă plimbări, să facă mişcare; în cursul serii, când circulaţia este redusă.”, a mărturisit doctorul Rafila.

Citeste si: Florin Călinescu, declarație șocantă despre coronavirus! „Or să urmeze vremuri apocaliptice...”


Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Tătaru, anunț crucial pentru români: „Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de...”

BOMBĂ! Cu ce milionar celebru se iubește, de fapt, Ramona Bădescu!

Florin Călinescu, declarație șocantă despre coronavirus! „Or să urmeze vremuri apocaliptice...”

Celebrul actor se află la terapie intensivă din cauza infecției COVID-19. Medicii au decis să îi amputeze un picior

Studiu de ultimă oră! Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori. Iată de ce este important vaccinul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri