Studiu de ultimă oră! Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori. Iată de ce este important vaccinul


Potrivit celor mai recente studii, oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori, imunizarea prin vaccin fiind cea mai bună variantă.


In articol:

Pandemia de coronavirus a pus pe jar numeroși cercetători din toate colțurile lumii, care lucrează de zor pentru a găsi un posibil antidot. Acesta este și cazul unei echipe de cercetători din Marea Britanie, unde se lucrează la un vaccin pe care specialiștii sper să înceapă să îl testeze începând cu săptămâna viitoare.

Citeste si: Incredibil! Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Luați aminte!

Profesoara Sarah Gilbert, de la Universitatea Oxford, este șeful echipei de cercetători care lucrează la acest vaccin și a declarat pentru BBC că oamenii de știință sunt de părere că este foarte posibil ca un om să se infecteze cu COVID-19 de mai multe ori.

studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători
studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători

Oamenii se pot infecta cu COVID-19 de mai multe ori! Imunizarea dată de vaccin ar putea să ne ferească o perioadă mai lungă de timp

Potrivit specialistului, imunitatea indusă de vaccin poate dura mai mult decât cea obținută prin infectare. „Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani”, a mărturisit Sarah Gilbert.

Citeste si: Plantă misterioasă care ”ar ucide” coronavirusul, descoperită în Africa! Președintele Madagascarului: ”Vom schimba istoria omenirii”

studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători
studiu, covid-19, imunizarea, vaccin, cercetători

Mai mult decât atât, șeful echipei de cercetători, a explicat și care este diferența dintre imunitatea obținută prin vaccinare și imunitatea dobândită în urma infectării.

„Coronavirusurile se pricep să nu lase o amintire clară sistemului imunitar, de aceea se reinfectează oamenii”, a mai spus Sarah Gilbert.

Astfel, prin vaccinare, se crede că răspunsul sistemului imunitar ar rămâne în alertă o perioadă mai lungă de timp, acesta fiind motivul pentru care imunitatea dată de vaccin ar putea fi mai eficientă și de lungă durată decât cea dobândită prin infectare.

Deocamdată nu se știe cât de mult sau care ar fi diferențele de durată dintre cele două variante, dar Sarah Gilbert adezvăluit că, potrivit studiilor făcute pentru MERS, un alt virus din familia coronavirusurilor, foarte asemănător cu

COVID-19, sistemul imunitar este încă alert și imunizat la mai mult de un an de la vaccinare.

Citeste si: S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor


Abonează-te pe

Citește și:

Incredibil! Ce trebuie să facă românii pentru a scăpa de pandemia de coronavirus. Luați aminte!

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor

Veste incredibilă din partea lui Alexandru Rafila! Un medicament dă rezultate excepționale contra coronavirus

Raed Arafat, anunt oficial: cat mai tin masurile de izolare

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| NOTEAZĂ || Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri