S-a aflat! Nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus! Există trei categorii de risc și în rândul tinerilor


Cercetătorii au descoperit că nu doar bătrânii pot dezvolta forme grave de coronavirus, ci există câteva categorii de risc și în rândul tinerilor.


In articol:

În România există mai mult de 400 de persoane care au decedat din cauza noului coronavirus, printre care se află și destul de multe persoane sub 50 de ani.

Citeste si: Ce se poate întâmpla în România după Paști? Este incredibil ce au observat epidemiologii

Dacă până acum exista informația potrivit căreia bătrânii sunt mai predispuși la complicațiile date de infecția cu noul coronavirus, specialiștii din domeniul sănătății au descoperit că există anumite de categorii de tineri, care sunt la fel de expuși ca vârrstnicii, în fața noului coronavirus. Este vorba despre persoanele supraponderale, caresuferă de diabet, afecțiuni pulmonare sau hiperactivitate imună, precum și cadrele medicale.

Citeste si: Remdesivir ar putea fi produs și în România. Alexandru Rafila: ”Medicamentul acesta tratează coronavirusul!”

Ce categorii de tineri sunt expuși la complicațiile date de noul coronavirus și de ce

„Lucrurile sunt destul de clare. Sunt mai multe puncte şi categorii de risc în rândul tinerilor. Sunt tineri care nu ştiu că au alte afecţiuni. Uităţi-vă de exemplu în SUA, tânăr supraponderal, fumător care nu şi-a făcut analize dar are puţin diabet, puţină hipetensiune. Este o categorie de risc. Pentru că supraponderalii abia pot urca scările fără să obosească, fiind plămânii foarte solicitaţi”, a dezvăluit specialistul în boli infecţioase de la Matei Balş, Adrian Marinescu.

batrânii, tinerii, categorii de risc, coronavirus, forme grave
batrânii, tinerii, categorii de risc, coronavirus, forme grave

„Personal medical supraexpus, intră în contact de multe ori câte puţin cu virusul, iar la un moment când se îmbolnăvesc pot face o formă gravă,” a continuat medicul Adrian Marinescu.

“Se întâmplă ca tineri să facă hiperactivitate imună. Persoane care nu au nimic dar sistemul lor imunitar devine agresiv. Aceste cazuri sunt foarte rare statistic, dar întotdeauna vor fi excepţii,” a conchis Adrian Marinescu.

Citeste si: Ultima oră! S-a descoperit un nou simptom de coronavirus și este extrem de grav, îți afectează cel mai important organ

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se poate întâmpla în România după Paști? Este incredibil ce au observat epidemiologii

O recunoști? A ajuns cea mai dorită femeie din România

Raed Arafat, anunt oficial: cat mai tin masurile de izolare

În plină pandemie de coronavirus, un alt virus amenință România. Medicii sunt în alertă

Ultima oră! S-a descoperit un nou simptom de coronavirus și este extrem de grav, îți afectează cel mai important organ

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri