Ultima oră! S-a descoperit un nou simptom de coronavirus și este extrem de grav, îți afectează cel mai important organ


Cercetătorii au descoperit un nou simptom, extrem de grav, de coronavirus, care îți afectează cel mai important organ- creierul.


In articol:

New York este unul dintre cele mai afectate state de pandemie de coronavirus, iar cercetătorii lucrează la foc continuu pentru a descifra cât mai bine această boală. Astfel, pe lângă simptomele principale, bine cunoscute ,deja, cercetătorii au descoperit un nou simptom, care le dă bătăi de cap nu doar pacienților, ci și medicilor.

Citeste si: Aveți grijă la voluntarii care împart Paștile sau Lumina! Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu trebuie să primim pe nimeni!”

Este vorba despre creier, care ajunge să nu mai funcționeze corect, din cauza lipsei de oxigen provocată de coronavirus. Unii pacienți au manifestat tulburări psihice, confuzie și chiar au uitat locul în care se află, având pierderi scurte de memorie.

Cum se manifestă noul simptom de coronavirus?

Acest simptom este caracterizat de tulburare și inconștiență, pacienții nefiind capabili să discearnă locul în care se află, sau timpul. Starea aceasta este relevată de lipsa oxigenului în sânge, iar un număr mare de pacienți par să aibă plămânii mai puțin afectați decât creierul.

Jennifer Frontera este medic neurolog la Spitalul Universitar Langone din Brooklyn și consideră că aceste noi manifestări pot ridica mari semne de întrebare cu privire la impactul noului coronavirus asupra creierului și/sau sistemului nervos.

nou simptom de coronavirus, simptom coronavirus, creierul, coronavirus, afectează
nou simptom de coronavirus, simptom coronavirus, creierul, coronavirus, afectează

Citeste si: Alexandru Rafila, semnal de alarmă pentru România: ”După o astfel de decizie, nu va mai exista nimic!”

Asociația Medicală Americană, a postat un studiu săptămâna trecută, potrivit căruia 36% dintr-un grup de 214 pacienți din China au pprezentat simptome neurologice, care variau în gravitate de la pierderea mirosului, până la inconfort sau durere de natură nervoasă și, într-un final, accidente vasculare cerebrale.

De asemenea, în New England Journal of Medicine,medicii din Strasbourg au declarat că mai mult de jumătate din 58 de pacienți internați la reanimare, se simțeau confuzi sau erau extrem de agitați. Examinările cerebrale au demonstrat inflamații la nivelul creierului.

„Toată lumea spune că este o problemă de respiraţie, dar ea afectează şi ceva care ne este foarte preţios, creierul”, a declarat S. Andrew Josephson, şeful departamentului de neurologie de la Universitatea California din San Francisco.

„Dacă vă simţiţi confuz, dacă aveţi probleme de gândire, sunt motive bune pentru a consulta un medic. Ideea mai veche potrivit căreia trebuie să mergeţi la medic doar dacă aveţi dificultăţi de respiraţie nu mai este valabilă”, a continuat specialistul.

Citeste si: Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

 


Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Vela, mesaj de susținere pentru români în noaptea de Înviere: „Lucrurile mărețe nu au fost niciodată ușor de realizat”

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Raed Arafat face anunțul momentului. România se pregătește de vârful epidemiei

Aveți grijă la voluntarii care împart Paștile sau Lumina! Avertismentul medicului Streinu-Cercel: „Nu trebuie să primim pe nimeni!”

Poti lua coronavirus de pe lumanarea de la care primesti lumina sfanta? Precizari importante

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Dieta indiană. Plan alimentar.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri